Nabeschouwing AZ - NEC (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 19:00 uur

AZ - NEC

In de Eredivisie 2023/2024 neemt AZ het woensdag 6 december 2023 om 19:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - NEC (1-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en NEC is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Bas Dost, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. NEC vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Magnus Mattsson op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Vangelis Pavlidis. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want AZ kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor NEC dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AZ - NEC 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt NEC Doelpunt Bas Dost met assist van Dirk Proper NEC 0-1
31' Doelpunt NEC Doelpunt Magnus Mattsson met assist van Bas Dost NEC 0-2
46' Wissel AZ Wissel Ruben van Bommel voor Myron van Brederode  AZ
46' Wissel AZ Wissel Kenzo Goudmijn voor Sven Mijnans AZ
46' Wissel AZ Wissel Bruno Martins Indi  voor Alexandre Penetra AZ
55' Gele kaart NEC Gele kaart voor Sai Van Wermeskerken NEC
57' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Bruno Martins Indi  AZ 1-2
63' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne voor Lars Olden Larsen NEC
63' Wissel NEC Wissel Elayis Tavsan  voor Sontje Hansen NEC
73' Wissel AZ Wissel Denso Kasius voor Yukinari Sugawara AZ
73' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Mayckel Lahdo AZ
87' Wissel NEC Wissel DLeanu Arts voor Sai Van Wermeskerken NEC
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - NEC
Opstellingen AZ - NEC
De opstellingen van AZ en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.