Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (3-2) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt AZ het zaterdag 13 april 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (3-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 3-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. RKC Waalwijk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van David Min. RKC Waalwijk vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van David Min op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Yukinari Sugawara.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat I. Sadiq de 2-2 maakte voor AZ. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk AZ dat in de 77e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Vangelis Pavlidis de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marc Nagtegaal en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - RKC Waalwijk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt David Min met assist van Reuven Niemeijer RKC Waalwijk 0-1
42' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt David Min RKC Waalwijk 0-2
61' Wissel AZ Wissel Mees de Wit voor David Møller Wolfe AZ
61' Wissel AZ Wissel M. van Brederode voor R. van Bommel AZ
62' Wissel AZ Wissel I. Sadiq voor Dave Kwakman AZ
66' Doelpunt AZ Doelpunt Yukinari Sugawara met assist van I. Sadiq AZ 1-2
67' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor David Min RKC Waalwijk
67' Wissel RKC Waalwijk Wissel K. Felida voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
67' Wissel RKC Waalwijk Wissel Julian Lelieveld voor Mats Seuntjens  RKC Waalwijk
74' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
75' Doelpunt AZ Doelpunt I. Sadiq met assist van M. van Brederode AZ 2-2
77' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Tiago Dantas AZ 3-2
77' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Etienne Vaessen RKC Waalwijk
83' Gele kaart AZ Gele kaart voor W. Goes AZ
84' Wissel AZ Wissel Maxim Dekker voor Riechedly Bazoer AZ
85' Wissel RKC Waalwijk Wissel Denilho Cleonise voor Dario Van den Buijs RKC Waalwijk
85' Wissel RKC Waalwijk Wissel Richonell Margaret voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
90' Wissel RKC Waalwijk Wissel Michiel Kramer  voor Y. Oukili RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - RKC Waalwijk
Opstellingen AZ - RKC Waalwijk
De opstellingen van AZ en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Henk Fraser
Voorbeschouwing AZ - RKC Waalwijk

AZ en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 16
Winst RKC Waalwijk 4
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 16e plaats.