Nabeschouwing FC Groningen - AZ (0-2) || Eredivisie 2008/2009

Vrijdag 28 november 2008 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt FC Groningen het vrijdag 28 november 2008 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ.

Via de FC Groningen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - AZ (0-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en AZ is geëindigd in een 0-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 27e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Mendes da Silva. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 87e minuut was het AZ dat via Ari dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - AZ
LIVE FC Groningen - AZ 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Berry Powel FC Groningen
27' Doelpunt AZ Doelpunt D. Mendes da Silva AZ
35' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Zeeuw AZ
52' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor K. van de Laak FC Groningen
61' Wissel FC Groningen Wissel O. Ajilore voor Berry Powel FC Groningen
61' Wissel FC Groningen Wissel Gonzalo García voor P. Matthijs FC Groningen
73' Wissel AZ Wissel N. van der Velden voor D. Mendes da Silva AZ
79' Gele kaart AZ Gele kaart voor H. Moreno AZ
79' Wissel FC Groningen Wissel M. Meerdink voor D. Holla FC Groningen
87' Doelpunt AZ Doelpunt Ari AZ
89' Wissel AZ Wissel K. Luijckx voor B. Holman AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - AZ
Opstellingen FC Groningen - AZ
De opstellingen van FC Groningen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.