Nabeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard (2-0) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 21:00 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zaterdag 6 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Rodrigo Guth van Fortuna Sittard. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 35e minuut het veld moest verlaten. Een ongelukkig eigen doelpunt van Sadik Fofana zorgde ervoor dat FC Twente op 1-0 kwam te staan in de 52e minuut. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Twente via een goal van Ricky van Wolfswinkel in de 86e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - Fortuna Sittard
Goals
2
0
Balbezit
71%
29%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
26
4
Schoten op doel
8
2
Aanvallen
180
65
Gevaarlijke aanvallen
119
12
Passes
727
229
Overtredingen
9
10
Buitenspel
2
1
Corners
7
0
Wissels
5
5
LIVE FC Twente - Fortuna Sittard 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
14' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Rodrigo Guth Fortuna Sittard
35' Tweede gele kaart Fortuna Sittard Tweede gele kaart voor Rodrigo Guth Fortuna Sittard
38' Wissel Fortuna Sittard Wissel Sadik Fofana voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
46' Wissel FC Twente Wissel Y. Regeer voor Alfons Sampsted FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel Naci Ünüvar voor Gijs Smal FC Twente
52' Eigen doelpunt FC Twente Eigen doelpunt Sadik Fofana FC Twente 1-0
57' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Rodrigo Guth Fortuna Sittard
63' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio da Cruz voor K. Sierhuis Fortuna Sittard
63' Wissel Fortuna Sittard Wissel Justin Lonwijk voor Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard
67' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor K. Sierhuis Fortuna Sittard
69' Wissel FC Twente Wissel M. Bruns voor M. Hilgers FC Twente
75' Wissel FC Twente Wissel Anass Salah-Eddine voor Sem Steijn FC Twente
79' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Oğuzhan Özyakup Fortuna Sittard
79' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting voor Mathias Kjølø FC Twente
79' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Mitchell Dijks Fortuna Sittard
86' Doelpunt FC Twente Doelpunt Ricky van Wolfswinkel met assist van Carel Eiting FC Twente 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Fortuna Sittard
Opstellingen FC Twente - Fortuna Sittard
De opstellingen van FC Twente en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Joseph Oosting
Formatie 4-2-3-1
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard

FC Twente en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 5
Winst Fortuna Sittard 3
Gelijkspel 1
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 3e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - Fortuna Sittard Opstelling FC Twente Opstelling Fortuna Sittard Live FC Twente - Fortuna Sittard Live FC Twente - Fortuna Sittard kijken FC Twente - Fortuna Sittard kijken Live FC Twente - Fortuna Sittard stream FC Twente - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard Uitslag FC Twente - Fortuna Sittard Statistieken FC Twente - Fortuna Sittard Eredivisie 2023/2024 FC Twente - Fortuna Sittard wedden FC Twente - Fortuna Sittard gokken FC Twente - Fortuna Sittard Unibet