Nabeschouwing FC Twente - NEC (3-3) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 11 november 2023 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zaterdag 11 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - NEC (3-3)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Twente en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Sem Steijn, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. NEC kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mathias Ross, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Bart van Rooij zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de voorsprong voor NEC vergroot nadat Youri Baas de 1-3 wist te scoren. In de 76e minuut kwam FC Twente weer dichterbij, nadat Sem Steijn de stand terug wist te brengen naar 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor FC Twente. In de 87e minuut was het Manfred Ugalde die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joey Kooij bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE FC Twente - NEC 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn met assist van Michel Vlap FC Twente 1-0
47' Doelpunt NEC Doelpunt Mathias Ross NEC 1-1
56' Doelpunt NEC Doelpunt Bart van Rooij met assist van Magnus Mattsson NEC 1-2
65' Doelpunt NEC Doelpunt Youri Baas met assist van Magnus Mattsson NEC 1-3
65' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Michel Vlap FC Twente
66' Wissel FC Twente Wissel Youri Regeer voor Mathias Kjölö FC Twente
72' Wissel FC Twente Wissel Joshua Brenet  voor Alfons Sampsted FC Twente
72' Wissel FC Twente Wissel Ricky van Wolfswinkel voor Carel Eiting  FC Twente
73' Wissel NEC Wissel Lars Olden Larsen voor Sontje Hansen NEC
75' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha voor Daan Rots FC Twente
75' Wissel NEC Wissel Sai Van Wermeskerken voor Youri Baas NEC
76' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn FC Twente 2-3
84' Gele kaart NEC Gele kaart voor Dirk Proper NEC
86' Gele kaart NEC Gele kaart voor Koki Ogawa NEC
87' Doelpunt FC Twente Doelpunt Manfred Ugalde FC Twente 3-3
88' Wissel NEC Wissel Mees Hoedemakers voor Koki Ogawa NEC
96' Gele kaart NEC Gele kaart voor Mathias Ross NEC
96' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Manfred Ugalde FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - NEC
Opstellingen FC Twente - NEC
De opstellingen van FC Twente en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.