Nabeschouwing FC Twente - PSV (0-3) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 25 november 2023 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zaterdag 25 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PSV (0-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en PSV is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 0-3 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Mees Hilgers in de 25e minuut, waardoor FC Twente met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 46 minuten was het Joey Veerman die PSV op een 0-1 voorsprong zette. Een eigen doelpunt van Robin Pröpper zorgde ervoor dat PSV in de 49e minuut op 0-2 kwam te staan.

In de 82e minuut volgde een derde treffer van PSV, waarmee Johan Bakayoko zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor PSV dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - PSV 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Mees Hilgers FC Twente
25' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor Mees Hilgers FC Twente
28' Wissel FC Twente Wissel Alec Van Hoorenbeeck voor Sem Steijn FC Twente
46' Doelpunt PSV Doelpunt Joey Veerman met assist van Johan Bakayoko PSV 0-1
46' Wissel FC Twente Wissel Alfons Sampsted voor Joshua Brenet  FC Twente
49' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt Robin Pröpper Luuk de Jong PSV 0-2
52' Gele kaart PSV Gele kaart voor Jerdy Schouten PSV
60' Wissel FC Twente Wissel Ricky van Wolfswinkel voor Daan Rots FC Twente
67' Wissel PSV Wissel Ismael Saibari voor Jerdy Schouten PSV
67' Wissel PSV Wissel Malik Tillman voor Hirving Lozano PSV
76' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha voor Youri Regeer FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting  voor Michal Sadilek FC Twente
76' Wissel PSV Wissel Noa Lang voor Guus Til PSV
76' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Luuk de Jong PSV
79' Wissel PSV Wissel Shurandy Sambo voor André Ramalho PSV
80' Gele kaart PSV Gele kaart voor Johan Bakayoko PSV
82' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko met assist van Malik Tillman PSV 0-3
94' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Robin Pröpper FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PSV
Opstellingen FC Twente - PSV
De opstellingen van FC Twente en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Twente - PSV

FC Twente en PSV treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en PSV in de Eredivisie vond plaats op 26 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 13 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor FC Twente. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Twente 6
Winst PSV 13
Gelijkspel 15
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 3e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.