Nabeschouwing FC Utrecht - PSV (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Utrecht het zondag 21 januari 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - PSV (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Johan Bakayoko, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht kwam na 53 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Othmane Boussaid, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Utrecht - PSV 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko met assist van Sergiño Dest PSV 0-1
27' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Jens Toornstra FC Utrecht
53' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Othmane Boussaid met assist van Sam Lammers FC Utrecht 1-1
54' Gele kaart PSV Gele kaart voor Luuk de Jong PSV
66' Wissel PSV Wissel Hirving Lozano voor Yorbe Vertessen PSV
66' Wissel PSV Wissel Patrick van Aanholt  voor André Ramalho PSV
67' Wissel FC Utrecht Wissel Ole Romeny voor Taylor Booth  FC Utrecht
77' Wissel PSV Wissel Noa Lang voor Johan Bakayoko PSV
77' Wissel FC Utrecht Wissel Victor Jensen voor Jens Toornstra FC Utrecht
84' Wissel FC Utrecht Wissel Modibo Sagnan voor Sam Lammers FC Utrecht
85' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Guus Til PSV
85' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor Jordan Teze PSV
89' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Oscar Fraulo FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - PSV
Opstellingen FC Utrecht - PSV
De opstellingen van FC Utrecht en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Utrecht - PSV

FC Utrecht en PSV treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en PSV in de Eredivisie vond plaats op 12 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 27 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor FC Utrecht. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 3
Winst PSV 27
Gelijkspel 7
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 15e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.