Nabeschouwing FC Volendam - Sparta Rotterdam (1-4) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Volendam het zondag 12 november 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - Sparta Rotterdam (1-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 1-4 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Bart Vriends, waarmee Sparta Rotterdam met 0-1 de leiding nam. FC Volendam kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Milan de Haan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette Joshua Kitolano zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sparta Rotterdam de leiding in de wedstrijd nam.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor Sparta Rotterdam vergroot nadat Bart Vriends de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 91e minuut wist Arno Verschueren namens Sparta Rotterdam de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Sparta Rotterdam.

LIVE FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Bart Vriends met assist van Joshua Kitolano Sparta Rotterdam 0-1
13' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Milan de Haan FC Volendam 1-1
37' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor Tijs Velthuis Sparta Rotterdam
42' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Joshua Kitolano met assist van Charles-Andreas Brym Sparta Rotterdam 1-2
63' Wissel FC Volendam Wissel Deron Payne voor Oskar Buur  FC Volendam
64' Wissel FC Volendam Wissel Zach Booth voor Bilal Ould-Chikh FC Volendam
64' Wissel FC Volendam Wissel Garang Kuol voor Darius Johnson FC Volendam
84' Wissel FC Volendam Wissel Hoeve Quincy voor Robert Mühren FC Volendam
87' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Bart Vriends met assist van Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam 1-3
91' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Arno Verschueren met assist van Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam 1-4
92' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Rick Meissen voor Camiel Neghli Sparta Rotterdam
92' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Django Warmerdam voor Charles-Andreas Brym Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - Sparta Rotterdam
Opstellingen FC Volendam - Sparta Rotterdam
De opstellingen van FC Volendam en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.