Nabeschouwing Fortuna Sittard - NEC (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Dinsdag 2 april 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Fortuna Sittard het dinsdag 2 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - NEC (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Fortuna Sittard en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Rober González, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam na 75 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van K. Sierhuis, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Fortuna Sittard - NEC 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Oğuzhan Özyakup Fortuna Sittard
46' Wissel NEC Wissel S. Hansen voor B. Pereira NEC
46' Wissel NEC Wissel Yvandro Borges Sanches voor Tjaronn Chery NEC
59' Doelpunt NEC Doelpunt Rober González met assist van Mees Hoedemakers NEC 0-1
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio da Cruz voor Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
75' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt K. Sierhuis met assist van Alessio da Cruz Fortuna Sittard 1-1
76' Wissel NEC Wissel Lars Olden Larsen voor S. Hansen NEC
76' Wissel NEC Wissel Sylla Sow voor Koki Ogawa NEC
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Oğuzhan Özyakup Fortuna Sittard
83' Wissel NEC Wissel Nils Rossen  voor Yvandro Borges Sanches NEC
87' Gele kaart NEC Gele kaart voor Calvin Verdonk NEC
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel Siemen Voet voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel Jayden Braaf voor K. Sierhuis Fortuna Sittard
90' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Dimitrios Siovas Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - NEC
Opstellingen Fortuna Sittard - NEC
De opstellingen van Fortuna Sittard en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Adrie Poldervaart
Coach Rogier Meijer
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - NEC

Fortuna Sittard en NEC treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en NEC in de Eredivisie vond plaats op 15 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 1
Winst NEC 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 10e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 6e plaats.