Nabeschouwing Fortuna Sittard - Vitesse (3-1) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 2 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Vitesse (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 3-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fortuna Sittard kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Kaj Sierhuis. Fortuna Sittard vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kaj Sierhuis op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Fortuna Sittard, waarmee Tijjani Noslin zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 49e minuut moest Vitesse verder met een man minder, nadat Melle Meulensteen een tweede gele kaart kreeg. Na 64 minuten deed Million Manhoef iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Vitesse werd verkleind tot 3-1. Na 75 minuten was het Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 3-0 bleef. Een penalty na 76 minuten had Fortuna Sittard een goal moeten opleveren, maar Kaj Sierhuis wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Fortuna Sittard.

LIVE Fortuna Sittard - Vitesse 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Kaj Sierhuis met assist van Ivo Pinto Fortuna Sittard 1-0
23' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Kaj Sierhuis met assist van Ivo Pinto Fortuna Sittard 2-0
31' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Melle Meulensteen Vitesse
47' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Mitchell Dijks Fortuna Sittard
47' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Tijjani Noslin met assist van Mitchell Dijks Fortuna Sittard 3-0
49' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor Melle Meulensteen Vitesse
54' Wissel Vitesse Wissel Nicolas Isimat-Mirin voor Mathijs Tielemans Vitesse
64' Doelpunt Vitesse Doelpunt Million Manhoef met assist van Marco van Ginkel  Vitesse 3-1
66' Wissel Vitesse Wissel Gyan de Regt voor Amine Boutrah Vitesse
74' Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
75' Penalty gemist Fortuna Sittard Penalty gemist Kaj Sierhuis Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
76' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Dominik Oroz Vitesse
76' Penalty gemist Fortuna Sittard Penalty gemist Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
77' Wissel Fortuna Sittard Wissel Milan Robberechts voor Arianit Ferati Fortuna Sittard
77' Wissel Fortuna Sittard Wissel Iman Griffith voor Tijjani Noslin Fortuna Sittard
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Mouhamed Belkheir voor Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
86' Wissel Vitesse Wissel Giovanni van Zwam voor Dominik Oroz Vitesse
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel Rémy Vita voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel Ragnar Oratmangoen voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Vitesse
Opstellingen Fortuna Sittard - Vitesse
De opstellingen van Fortuna Sittard en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.