Nabeschouwing Go Ahead Eagles - NEC (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 28 januari 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Go Ahead Eagles het zondag 28 januari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - NEC (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 50 minuten. Magnus Mattsson maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee NEC vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Go Ahead Eagles kwam in de 74e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Bas Kuipers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 83e minuut zette Tjaronn Chery zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Victor Edvardsen zette Go Ahead Eagles even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Ingmar Oostrom toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Go Ahead Eagles - NEC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Xander Blomme voor Evert Linthorst Go Ahead Eagles
34' Gele kaart NEC Gele kaart voor Calvin Verdonk NEC
41' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Joris Kramer Go Ahead Eagles
45' Gele kaart NEC Gele kaart voor Bart van Rooij NEC
50' Penalty NEC Penalty Magnus Mattsson NEC 0-1
51' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Bas Kuipers Go Ahead Eagles
46' VAR: Afgekeurd doelpunt Victor Edvardsen Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Victor Edvardsen Go Ahead Eagles
64' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Thibo Baeten voor Gerrit Nauber Go Ahead Eagles
70' Wissel NEC Wissel Tjaronn Chery voor Sontje Hansen NEC
74' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Bas Kuipers met assist van Bobby Adekanye Go Ahead Eagles 1-1
80' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Breum voor Oliver Valaker Edvardsen Go Ahead Eagles
80' Gele kaart NEC Gele kaart voor Jasper Cillessen NEC
80' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Sylla Sow voor Enric Llansana Go Ahead Eagles
83' Doelpunt NEC Doelpunt Tjaronn Chery met assist van Kodai Sano NEC 1-2
87' Penalty Go Ahead Eagles Penalty Victor Edvardsen Go Ahead Eagles 2-2
94' Gele kaart NEC Gele kaart voor Philippe Sandler  NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - NEC
Opstellingen Go Ahead Eagles - NEC
De opstellingen van Go Ahead Eagles en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Go Ahead Eagles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.