Nabeschouwing Heracles - Vitesse (3-2) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 10 februari 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Heracles het zaterdag 10 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - Vitesse (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 3-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Kacper Kozlowski, waarmee Vitesse met 0-1 de leiding nam. Vitesse vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Melle Meulensteen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut wist Heracles Almelo de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Jordy Bruijn. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Heracles Almelo kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 42e minuut moest Vitesse verder met een man minder, nadat Edward Sturing een tweede gele kaart kreeg. Na 46 minuten spelen wist Heracles Almelo via Dominik Oroz de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. In de 69e minuut scoorde Mario Engels namens Heracles Almelo. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Heracles dankzij een 3-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Heracles - Vitesse 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Wissel Heracles Almelo Wissel Stijn Bultman voor Sven Sonnenberg Heracles Almelo
24' Doelpunt Vitesse Doelpunt Kacper Kozlowski met assist van Carlens Arcus Vitesse 0-1
27' Doelpunt Vitesse Doelpunt Melle Meulensteen met assist van Amine Boutrah Vitesse 0-2
30' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Jordy Bruijn Heracles Almelo 1-2
32' Wissel Vitesse Wissel Enzo Cornelisse voor Mica Pinto Vitesse
41' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Nicolas Isimat-Mirin Vitesse
42' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor Edward Sturing Vitesse
45' Wissel Heracles Almelo Wissel Nicolas Isimat-Mirin voor Heracles Almelo
46' Wissel Vitesse Wissel Bryan Limbombe voor Navajo Bakboord  Vitesse
46' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Dominik Oroz met assist van A. Hadj-Moussa Heracles Almelo
57' Wissel Vitesse Wissel Jizz Hornkamp  voor Jordy Bruijn Vitesse 2-2
66' Wissel Heracles Almelo Wissel Giovanni van Zwam voor Carlens Arcus Heracles Almelo
69' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Mario Engels met assist van Jordy Bruijn Heracles Almelo
71' Wissel Vitesse Wissel Jizz Hornkamp  voor Emil Hansson Vitesse 3-2
80' Wissel Vitesse Wissel Toni Domgjoni voor Kacper Kozlowski Vitesse
80' Wissel Heracles Almelo Wissel Marco van Ginkel  voor Mexx Meerdink Heracles Almelo
81' Wissel Heracles Almelo Wissel Anas Ouahim voor Jizz Hornkamp  Heracles Almelo
81' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Marko Vejinović Ajdin Hrustić Heracles Almelo
87' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Jannes Wieckhoff Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - Vitesse
Opstellingen Heracles - Vitesse
De opstellingen van Heracles en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Erwin van de Looi
Coach Edward Sturing
Voorbeschouwing Heracles - Vitesse

Heracles en Vitesse treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 17 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Heracles. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Heracles 5
Winst Vitesse 17
Gelijkspel 13
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 15e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 18e plaats.