Nabeschouwing NEC - Ajax (2-4) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 18 januari 2009 - 14:32 uur

NEC - Ajax

In de Eredivisie 2008/2009 neemt NEC het zondag 18 januari 2009 om 14:32 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de NEC - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Ajax (2-4)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Ajax is geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 48e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Sulejmani. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 50e minuut was het NEC dat via R. Zomer dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. Sulejmani dacht na 54 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 67e minuut scoorde NEC via Y. El-Akchaoui, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 69e minuut moest Ajax verder met een man minder, nadat D. Cvitanich een tweede gele kaart kreeg. In de 78e minuut scoorde Dani Fernández namens Ajax. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 90e minuut leek Gabri te scoren voor Ajax, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - Ajax
2
4
LIVE NEC - Ajax 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Cvitanich Ajax
12' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Wielaert Ajax
48' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Sulejmani Ajax
50' Doelpunt NEC Doelpunt R. Zomer NEC
54' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Sulejmani Ajax
67' Doelpunt NEC Doelpunt Y. El-Akchaoui NEC
67' Wissel NEC Wissel M. El Kabir voor S. Ntibazonkiza NEC
69' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor D. Cvitanich Ajax
72' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. van Beukering NEC
77' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. Bouaouzan NEC
78' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt Dani Fernández Ajax
79' Wissel NEC Wissel J. Tshibamba voor P. Pothuizen NEC
83' Wissel Ajax Wissel T. Alderweireld voor M. Sulejmani Ajax
90' Doelpunt Ajax Doelpunt Gabri Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Ajax
Opstellingen NEC - Ajax
De opstellingen van NEC en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing NEC - Ajax

NEC en Ajax treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 26 oktober 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 2 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.