Nabeschouwing NEC - FC Twente (1-1) || Eredivisie 2008/2009

Vrijdag 3 april 2009 - 20:46 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt NEC het vrijdag 3 april 2009 om 20:46 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de NEC - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Twente (1-1)

De Eredivisie 2008/2009 wedstrijd tussen NEC en FC Twente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

In de 23e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Arnautovic. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 78e minuut was het NEC dat via J. Goossens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 88e minuut moest NEC verder met een man minder nadat Y. El-Akchaoui een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Twente in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - FC Twente
1
1
LIVE NEC - FC Twente 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Davids NEC
8' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Tioté FC Twente
23' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Arnautovic FC Twente
45' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor E. Elia FC Twente
61' Wissel NEC Wissel T. Janssen voor D. Rommedahl NEC
72' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor K. Perez FC Twente
78' Doelpunt NEC Doelpunt J. Goossens NEC
86' Wissel NEC Wissel M. Koenders voor P. Pothuizen NEC
86' Wissel FC Twente Wissel N. Rukavytsya voor M. Arnautovic FC Twente
88' Rode kaart NEC Rode kaart voor Y. El-Akchaoui NEC
89' Gele kaart NEC Gele kaart voor S. Ntibazonkiza NEC
89' Wissel NEC Wissel Dominiqui voor L. Schøne NEC
91' Wissel FC Twente Wissel T. Janssen voor C. Tioté FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Twente
Opstellingen NEC - FC Twente
De opstellingen van NEC en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels NEC
0
0 Milano Koenders
0
Voorbeschouwing NEC - FC Twente

NEC en FC Twente treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen NEC en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 13 september 2008 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 4 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.