Nabeschouwing NEC - FC Volendam (3-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt NEC het zondag 5 november 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Volendam (3-3)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen NEC en FC Volendam geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Koki Ogawa, waarmee NEC met 1-0 de leiding nam. FC Volendam kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Robert Mühren, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut kreeg Elayis Tavsan  van NEC voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en NEC de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 78e minuut was het FC Volendam dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Milan de Haan. In de 91e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van NEC speler Magnus Mattsson. Laat in de wedstrijd was het vervolgens FC Volendam dat via Calvin Twigt nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 96e minuut. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat Koki Ogawa NEC weer op 3-3 zette in de 98e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE NEC - FC Volendam 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt NEC Doelpunt Koki Ogawa NEC 1-0
8' Gele kaart NEC Gele kaart voor Elayis Tavsan  NEC
21' VAR: Afgekeurd doelpunt Koki Ogawa Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Koki Ogawa NEC
34' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Robert Mühren FC Volendam 1-1
38' Tweede gele kaart NEC Tweede gele kaart voor Elayis Tavsan  NEC
41' Gele kaart NEC Gele kaart voor Magnus Mattsson NEC
61' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne voor Mees Hoedemakers NEC
61' Wissel NEC Wissel Youri Baas voor Lars Olden Larsen NEC
67' Wissel FC Volendam Wissel Ibrahim El Kadiri voor Darius Johnson FC Volendam
67' Wissel FC Volendam Wissel Achraf Douiri  voor Oskar Buur  FC Volendam
78' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Milan de Haan met assist van Achraf Douiri  FC Volendam 1-2
83' Wissel NEC Wissel Sontje Hansen voor Mathias Ross NEC
83' Wissel FC Volendam Wissel Zach Booth voor George Cox FC Volendam
83' Wissel NEC Wissel Rober González voor Dirk Proper NEC
86' Gele kaart NEC Gele kaart voor Lasse Schöne NEC
87' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Calvin Twigt FC Volendam
89' Wissel FC Volendam Wissel Lequincio Zeefuik voor Robert Mühren FC Volendam
91' Penalty NEC Penalty Magnus Mattsson NEC 2-2
96' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Calvin Twigt FC Volendam 2-3
98' Doelpunt NEC Doelpunt Koki Ogawa met assist van Lasse Schöne NEC 3-3
90' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Mio Backhaus FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Volendam
Opstellingen NEC - FC Volendam
De opstellingen van NEC en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.