Nabeschouwing NEC - Vitesse (3-1) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 19 oktober 2008 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt NEC het zondag 19 oktober 2008 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse.

Via de NEC - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Vitesse (3-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Vitesse is geëindigd in een 3-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 17e minuut dacht Vitesse op voorsprong te komen via een doelpunt van N. Hofs. Helaas voor Vitesse werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 49e minuut was het NEC dat via A. Radomski dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Y. El-Akchaoui dacht na 83 minuten te scoren voor NEC, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 90e minuut scoorde NEC via S. Ntibazonkiza, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - Vitesse
3
1
LIVE NEC - Vitesse 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Hofs Vitesse
49' Doelpunt NEC Doelpunt A. Radomski NEC
62' Wissel NEC Wissel R. Bouaouzan voor L. Schøne NEC
62' Wissel Vitesse Wissel J. Jenner voor A. Büttner Vitesse
63' Gele kaart NEC Gele kaart voor A. Radomski NEC
71' Wissel Vitesse Wissel N. Tarvajärvi voor R. van Wolfswinkel Vitesse
76' Wissel NEC Wissel T. Janssen voor J. van Beukering NEC
81' Wissel Vitesse Wissel O. Kaya voor N. Hofs Vitesse
83' Penalty NEC Penalty Y. El-Akchaoui NEC
89' Wissel NEC Wissel Dominiqui voor B. Sibum NEC
90' Doelpunt NEC Doelpunt S. Ntibazonkiza NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Vitesse
Opstellingen NEC - Vitesse
De opstellingen van NEC en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing NEC - Vitesse

NEC en Vitesse treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 13 april 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 4 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor NEC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.