Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-7) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 20:00 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt PEC Zwolle het zaterdag 24 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-7)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en PSV is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 1-7 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Johan Bakayoko, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. PSV vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Luuk de Jong op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut wist PEC Zwolle de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Eliano Reijnders.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat Luuk de Jong de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat Johan Bakayoko namens PSV de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 71e minuut was het Luuk de Jong van PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Het volgende doelpunt van PSV viel in de 73e minuut en betekende de 1-6. Het doelpunt kwam op naam van Sam Kersten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door PSV. Het was Ricardo Pepi die in de 86e minuut de stand op 1-7 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos bij een 1-7 eindstand in het voordeel van PSV.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - PSV
Goals
1
7
Balbezit
41%
59%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
8
25
Schoten op doel
1
12
Aanvallen
67
111
Gevaarlijke aanvallen
23
61
Passes
348
503
Overtredingen
6
7
Buitenspel
2
3
Corners
3
7
Wissels
3
5
LIVE PEC Zwolle - PSV 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' VAR: Afgekeurd doelpunt Isaac Babadi Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Isaac Babadi PSV
29' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko met assist van Sergiño Dest PSV 0-1
32' Doelpunt PSV Doelpunt Luuk de Jong met assist van Joey Veerman PSV 0-2
41' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Eliano Reijnders met assist van Bram van Polen PEC Zwolle 1-2
47' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Davy van den Berg PEC Zwolle
51' Doelpunt PSV Doelpunt Luuk de Jong met assist van Olivier Boscagli PSV 1-3
60' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Bram van Polen PEC Zwolle
61' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko met assist van Luuk de Jong PSV 1-4
68' Wissel PEC Zwolle Wissel Silvester van der Water voor Eliano Reijnders PEC Zwolle
69' Wissel PEC Zwolle Wissel Damian van der Haar voor Anselmo García MacNulty PEC Zwolle
69' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor Johan Bakayoko PSV
69' Wissel PEC Zwolle Wissel Filip Krastev voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
69' Wissel PSV Wissel Malik Tillman voor André Ramalho PSV
71' Doelpunt PSV Doelpunt Luuk de Jong met assist van Hirving Lozano PSV 1-5
72' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Luuk de Jong PSV
73' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt Sam Kersten PSV 1-6
83' Wissel PSV Wissel Tygo Land voor Joey Veerman PSV
83' Wissel PSV Wissel Armando Obispo  voor Olivier Boscagli PSV
86' Doelpunt PSV Doelpunt Ricardo Pepi met assist van Malik Tillman PSV 1-7
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - PSV
Opstellingen PEC Zwolle - PSV
De opstellingen van PEC Zwolle en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing PEC Zwolle - PSV

PEC Zwolle en PSV treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en PSV in de Eredivisie vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 18 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 2
Winst PSV 18
Gelijkspel 1
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 10e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - PSV Opstelling PEC Zwolle Opstelling PSV Live PEC Zwolle - PSV Live PEC Zwolle - PSV kijken PEC Zwolle - PSV kijken Live PEC Zwolle - PSV stream PEC Zwolle - PSV Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV Uitslag PEC Zwolle - PSV Statistieken PEC Zwolle - PSV Eredivisie 2023/2024 PEC Zwolle - PSV wedden PEC Zwolle - PSV gokken PEC Zwolle - PSV Unibet