Nabeschouwing PSV - Ajax (6-2) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 19 april 2009 - 16:33 uur

PSV - Ajax

In de Eredivisie 2008/2009 neemt PSV het zondag 19 april 2009 om 16:33 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de PSV - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Ajax (6-2)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Ajax is geëindigd in een 6-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 22e minuut dacht PSV op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Méndez. Helaas voor PSV werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut was het PSV dat via I. Afellay dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. N. Amrabat dacht na 41 minuten te scoren voor PSV, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 44e minuut scoorde Ajax via L. Suárez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 57 minuten spelen wist PSV via J. Culina de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 66e minuut scoorde B. Dzsudzsák namens PSV. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 76e minuut leek M. Sulejmani te scoren voor Ajax, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 90e minuut leek O. Bakkal te scoren voor PSV, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 6-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken PSV - Ajax
6
2
LIVE PSV - Ajax 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart PSV Gele kaart voor E. Méndez PSV
18' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Wielaert Ajax
19' Gele kaart Ajax Gele kaart voor K. Vermeer Ajax
22' Doelpunt PSV Doelpunt E. Méndez PSV
31' Doelpunt PSV Doelpunt I. Afellay PSV
36' Gele kaart PSV Gele kaart voor I. Afellay PSV
36' Wissel Ajax Wissel J. Vertonghen voor V. Anita Ajax
38' Wissel Ajax Wissel M. Sulejmani voor U. Emanuelson Ajax
41' Doelpunt PSV Doelpunt N. Amrabat PSV
44' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
57' Doelpunt PSV Doelpunt J. Culina PSV
62' Wissel Ajax Wissel Leonardo voor D. Cvitanich Ajax
66' Doelpunt PSV Doelpunt B. Dzsudzsák PSV
76' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Sulejmani Ajax
80' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Oleguer Ajax
81' Wissel PSV Wissel O. Bakkal voor I. Afellay PSV
85' Wissel PSV Wissel D. Lazovic voor N. Amrabat PSV
87' Wissel PSV Wissel J. Kromkamp voor E. Méndez PSV
90' Doelpunt PSV Doelpunt O. Bakkal PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Ajax
Opstellingen PSV - Ajax
De opstellingen van PSV en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PSV - Ajax

PSV en Ajax treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 16 november 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Ajax slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.