Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (2-3) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt RKC Waalwijk het woensdag 6 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (2-3)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Brian Brobbey, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Michiel Kramer, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 1-2. Het was Steven Bergwijn die vanaf 11 meter wist te scoren in de 43e minuut.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Yassin Oukili de 2-2 maakte voor RKC Waalwijk. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Ajax dat in de 57e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Steven Berghuis  de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE RKC Waalwijk - Ajax 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Ajax Doelpunt Brian Brobbey met assist van Carlos Forbs Ajax 0-1
37' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Michiel Kramer met assist van Aaron Meijers RKC Waalwijk 1-1
42' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Aaron Meijers RKC Waalwijk
43' Penalty Ajax Penalty Steven Bergwijn Ajax 1-2
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel David Min voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
51' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Yassin Oukili met assist van Aaron Meijers RKC Waalwijk 2-2
57' Doelpunt Ajax Doelpunt Steven Berghuis  met assist van Devyne Rensch Ajax 2-3
59' Wissel RKC Waalwijk Wissel Richonell Margaret voor Zakaria Bakkali RKC Waalwijk
70' Wissel RKC Waalwijk Wissel Filip Stevanovic voor Denilho Cleonise RKC Waalwijk
79' Wissel Ajax Wissel Amourricho van Axel Dongen  voor Steven Bergwijn Ajax
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Gaari voor Julian Lelieveld RKC Waalwijk
83' Wissel RKC Waalwijk Wissel Daouda Weidmann voor G. Roemeratoe RKC Waalwijk
84' Wissel Ajax Wissel Diant Ramaj voor Jay Gorter Ajax
84' Wissel Ajax Wissel Benjamin Tahirovic voor Silvano Vos Ajax
84' Wissel Ajax Wissel Kristian Hlynsson voor Amourricho van Axel Dongen  Ajax
87' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Yassin Oukili RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Ajax
Opstellingen RKC Waalwijk - Ajax
De opstellingen van RKC Waalwijk en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Henk Fraser
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Ajax

RKC Waalwijk en Ajax treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 12 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 18 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 0
Winst Ajax 18
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 13e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 14e plaats.