Nabeschouwing RKC Waalwijk - Fortuna Sittard (0-1) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 18:45 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 24 februari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Fortuna Sittard (0-1)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 0-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 89e minuut door Kaj Sierhuis, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Fortuna Sittard dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij, waardoor Fortuna Sittard de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
Balbezit
55%
45%
Schoten totaal
6
15
Schoten op doel
0
6
Aanvallen
126
133
Gevaarlijke aanvallen
44
37
Passes
444
361
Overtredingen
13
16
Buitenspel
2
0
Corners
1
2
Wissels
4
5
LIVE RKC Waalwijk - Fortuna Sittard 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel Oguzhan Özyakup voor Arianit Ferati Fortuna Sittard
57' Wissel RKC Waalwijk Wissel Richonell Margaret voor Denilho Cleonise RKC Waalwijk
70' Wissel Fortuna Sittard Wissel Ragnar Oratmangoen voor Kristoffer Peterson Fortuna Sittard
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Markelo voor Ivo Pinto Fortuna Sittard
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel Jayden Braaf voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel Michiel Kramer voor David Min RKC Waalwijk
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel Ilias Takidine voor G. Roemeratoe RKC Waalwijk
89' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Kaj Sierhuis met assist van Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard 0-1
89' Wissel RKC Waalwijk Wissel Filip Stevanovic voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
93' Wissel Fortuna Sittard Wissel Siemen Voet voor Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
Opstellingen RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
De opstellingen van RKC Waalwijk en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Henk Fraser
Formatie 4-3-1-2
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

RKC Waalwijk en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Fortuna Sittard favoriet. 4 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 2
Winst Fortuna Sittard 4
Gelijkspel 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 16e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Opstelling RKC Waalwijk Opstelling Fortuna Sittard Live RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Live RKC Waalwijk - Fortuna Sittard kijken RKC Waalwijk - Fortuna Sittard kijken Live RKC Waalwijk - Fortuna Sittard stream RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Uitslag RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Statistieken RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Eredivisie 2023/2024 RKC Waalwijk - Fortuna Sittard wedden RKC Waalwijk - Fortuna Sittard gokken RKC Waalwijk - Fortuna Sittard Unibet