Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (3-3) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 3 april 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt SC Heerenveen het woensdag 3 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (3-3)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Ricky van Wolfswinkel, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Rots op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Ion Nicolaescu.

Na 36 minuten werd de voorsprong voor FC Twente vergroot nadat Robin Pröpper  de 1-3 wist te scoren. In de 38e minuut kwam SC Heerenveen weer dichterbij, nadat Osame Sahraoui de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 57e minuut werd de stand op 3-3 gezet na een benutte penalty van SC Heerenveen speler Thom Haye.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE SC Heerenveen - FC Twente 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt FC Twente Doelpunt Ricky van Wolfswinkel met assist van D. Rots FC Twente 0-1
13' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Rots FC Twente 0-2
21' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Ion Nicolaescu SC Heerenveen 1-2
36' Doelpunt FC Twente Doelpunt Robin Pröpper  FC Twente 1-3
38' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Osame Sahraoui met assist van Oliver Braude SC Heerenveen 2-3
44' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Michel Vlap FC Twente
47' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Ion Nicolaescu SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel Pelle van Amersfoort voor Ion Nicolaescu SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel Patrik Walemark voor Loizos Loizou SC Heerenveen
55' Pelle van Amersfoort SC Heerenveen
57' Penalty SC Heerenveen Penalty Thom Haye SC Heerenveen 3-3
61' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Alfons Sampsted FC Twente
64' Wissel FC Twente Wissel Y. Regeer voor Michal Sadílek FC Twente
64' Wissel FC Twente Wissel M. Bruns voor M. Hilgers FC Twente
64' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting voor Alfons Sampsted FC Twente
74' Wissel FC Twente Wissel Naci Ünüvar voor Sem Steijn FC Twente
77' Wissel SC Heerenveen Wissel Ché Nunnely voor Osame Sahraoui SC Heerenveen
77' Wissel SC Heerenveen Wissel C. Webster voor Espen van Ee SC Heerenveen
84' Wissel SC Heerenveen Wissel Syb van Ottele voor Thom Haye SC Heerenveen
84' Wissel FC Twente Wissel Y. Taha voor D. Rots FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Twente
Opstellingen SC Heerenveen - FC Twente
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kees van Wonderen
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Twente

SC Heerenveen en FC Twente treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 30 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 19 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor SC Heerenveen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 13
Winst FC Twente 19
Gelijkspel 7
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 11e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 3e plaats.