Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht (2-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt SC Heerenveen het zondag 7 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht (2-3)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 2-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Isac Lidberg , waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sam Lammers op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut kreeg Oliver Braude van SC Heerenveen voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en SC Heerenveen de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 83e minuut volgde een derde treffer van FC Utrecht, waarmee Sam Lammers zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 90 minuten deed Patrik Walemark iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van SC Heerenveen werd verkleind tot 1-3. SC Heerenveen verkleinde in de 94e minuut de achterstand doordat Patrik Walemark de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot bij een 2-3 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE SC Heerenveen - FC Utrecht 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Isac Lidberg  FC Utrecht 0-1
39' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Victor Jensen FC Utrecht
48' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Sam Lammers met assist van Isac Lidberg  FC Utrecht 0-2
57' Wissel SC Heerenveen Wissel Ion Nicolaescu voor Anas Tahiri SC Heerenveen
57' Wissel SC Heerenveen Wissel Patrik Walemark voor Osame Sahraoui SC Heerenveen
66' Wissel FC Utrecht Wissel Othmane Boussaid voor Victor Jensen FC Utrecht
66' Wissel FC Utrecht Wissel Nazjir Held voor Mark van der Maarel FC Utrecht
66' Wissel SC Heerenveen Wissel Syb van Ottele voor Ché Nunnely SC Heerenveen
70' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Oliver Braude SC Heerenveen
77' Tweede gele kaart SC Heerenveen Tweede gele kaart voor Oliver Braude SC Heerenveen
83' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Sam Lammers met assist van Othmane Boussaid FC Utrecht 0-3
84' Wissel FC Utrecht Wissel Zidane Iqbal voor Jens Toornstra FC Utrecht
84' Wissel SC Heerenveen Wissel Espen van Ee voor Pelle van Amersfoort SC Heerenveen
85' Wissel SC Heerenveen Wissel Nathan Tjoe-A-On voor Mats Köhlert SC Heerenveen
89' Wissel FC Utrecht Wissel Adrian Blake voor Isac Lidberg  FC Utrecht
89' Wissel FC Utrecht Wissel Can Bozdoğan voor O. Fraulo FC Utrecht
90' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Patrik Walemark SC Heerenveen 1-3
94' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Patrik Walemark SC Heerenveen 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Utrecht
Opstellingen SC Heerenveen - FC Utrecht
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kees van Wonderen
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht

SC Heerenveen en FC Utrecht treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 22 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor SC Heerenveen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 11
Winst FC Utrecht 22
Gelijkspel 10
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 11e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 8e plaats.