Nabeschouwing SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (5-1) || Eredivisie 2008/2009

Zaterdag 14 maart 2009 - 19:49 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt SC Heerenveen het zaterdag 14 maart 2009 om 19:49 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam.

Via de SC Heerenveen - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (5-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Sparta Rotterdam is geëindigd in een 5-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 25e minuut dacht SC Heerenveen op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Pranjic. Helaas voor SC Heerenveen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut kreeg K. Jaggy van Sparta Rotterdam voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sparta Rotterdam de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. P. Ingelsten dacht na 73 minuten te scoren voor SC Heerenveen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 75e minuut moest Sparta Rotterdam verder met een man minder, nadat R. Knol een tweede gele kaart kreeg. Na 76 minuten spelen wist SC Heerenveen via R. Beerens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 86e minuut scoorde E. Duplan namens Sparta Rotterdam. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 89e minuut leek M. Svec te scoren voor SC Heerenveen, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 91e minuut leek B. Kalou te scoren voor SC Heerenveen, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - Sparta Rotterdam
5
1
LIVE SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor G. Popov SC Heerenveen
24' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor K. Jaggy Sparta Rotterdam
25' Penalty SC Heerenveen Penalty D. Pranjic SC Heerenveen
25' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Knol Sparta Rotterdam
31' Tweede gele kaart Sparta Rotterdam Tweede gele kaart voor K. Jaggy Sparta Rotterdam
35' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Slijngard voor N. Rutjes Sparta Rotterdam
36' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Poepon Sparta Rotterdam
57' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Duplan voor J. John Sparta Rotterdam
61' Wissel SC Heerenveen Wissel P. Ingelsten voor Paulo Henrique SC Heerenveen
73' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt P. Ingelsten SC Heerenveen
75' Tweede gele kaart Sparta Rotterdam Tweede gele kaart voor R. Knol Sparta Rotterdam
76' Penalty SC Heerenveen Penalty R. Beerens SC Heerenveen
79' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Falkenburg voor K. Strootman Sparta Rotterdam
82' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Kalou voor M. Breuer SC Heerenveen
83' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Smárason voor C. Grindheim SC Heerenveen
86' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt E. Duplan Sparta Rotterdam
89' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Svec SC Heerenveen
91' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Kalou SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Sparta Rotterdam
Opstellingen SC Heerenveen - Sparta Rotterdam
De opstellingen van SC Heerenveen en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.