Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zondag 17 maart 2024 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Arno Verschueren, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Arno Verschueren op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Chuba Akpom.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Ajax nadat Steven Bergwijn in de 88e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de 94e minuut werd Ahmetcan Kaplan  van Ajax met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Ajax met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Sparta Rotterdam - Ajax 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Arno Verschueren met assist van Koki Saito Sparta Rotterdam 1-0
47' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Arno Verschueren met assist van Pelle Clement Sparta Rotterdam 2-0
56' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Kristian Hlynsson Ajax
56' Wissel Ajax Wissel Steven Bergwijn voor Mika Godts Ajax
65' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom met assist van J. Henderson Ajax 2-1
65' Wissel Ajax Wissel Benjamin Tahirovic voor J. Henderson Ajax
68' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Camiel Neghli voor Shunsuke Mito Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Tijs Velthuis voor Rick Meissen Sparta Rotterdam
80' Wissel Ajax Wissel Julian Rijkhoff voor Brian Brobbey Ajax
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Hamza el Dahri voor Metinho Sparta Rotterdam
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Charles-Andreas Brym voor Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Jonathan de Guzmán voor Pelle Clement Sparta Rotterdam
88' Doelpunt Ajax Doelpunt Steven Bergwijn met assist van Chuba Akpom Ajax 2-2
89' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Kenneth Taylor Ajax
94' Rode kaart Ajax Rode kaart voor Ahmetcan Kaplan  Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Ajax
Opstellingen Sparta Rotterdam - Ajax
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Jeroen Rijsdijk
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam en Ajax treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 9 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 19 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 2
Winst Ajax 19
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 5e plaats.