Nabeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zondag 26 november 2023 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Utrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Mats Seuntjens. Sparta Rotterdam kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Camiel Neghli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette Isac Lidberg zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Utrecht de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij, waardoor FC Utrecht dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Mats Seuntjens met assist van Hidde ter Avest FC Utrecht 0-1
40' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Yannick Leliendal FC Utrecht
43' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Camiel Neghli met assist van Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam 1-1
46' Wissel FC Utrecht Wissel Othmane Boussaid voor Marouan Azarkan FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel Souffian El Karouani voor Yannick Leliendal FC Utrecht
54' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Isac Lidberg FC Utrecht 1-2
69' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Agustin Anello voor Metinho Sparta Rotterdam
71' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Vasilis Barkas FC Utrecht
76' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Othmane Boussaid FC Utrecht
78' Wissel FC Utrecht Wissel Nick Viergever voor Victor Jensen FC Utrecht
81' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Hamza el Dahri voor Joshua Kitolano Sparta Rotterdam
88' Wissel FC Utrecht Wissel Bart Ramselaar voor Mats Seuntjens FC Utrecht
92' Wissel FC Utrecht Wissel Mark van der Maarel voor Can Bozdogan FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - FC Utrecht
Opstellingen Sparta Rotterdam - FC Utrecht
De opstellingen van Sparta Rotterdam en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jeroen Rijsdijk
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - FC Utrecht

Sparta Rotterdam en FC Utrecht treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 4 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 16 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 3
Winst FC Utrecht 16
Gelijkspel 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 6e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 16e plaats.