Nabeschouwing AEK Larnaca - Fenerbahçe (1-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 13 oktober 2022 - 18:45 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt AEK Larnaca het donderdag 13 oktober 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fenerbahçe. De wedstrijd wordt gespeeld in AEK Arena - George Karapatakis in Larnaca.

Via de AEK Larnaca - Fenerbahçe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AEK Larnaca - Fenerbahçe (1-2)

Het Europa League duel tussen AEK Larnaca en Fenerbahçe is onder leiding van scheidsrechter Paweł Raczkowski geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Joao Pedro, waarmee Fenerbahçe met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van I. Trickovski in de 52e minuut zorgde er even later voor dat AEK Larnaca weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 80e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het M. Batshuayi van Fenerbahçe die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

In de 84e minuut moest AEK Larnaca verder met een man minder, nadat A. Garcia een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paweł Raczkowski, waardoor Fenerbahçe een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE AEK Larnaca - Fenerbahçe 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AEK Larnaca - Fenerbahçe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Joao Pedro met assist van E. Alioski Fenerbahçe 0-1
33' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor A. Guler Fenerbahçe
38' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor A. Garcia AEK Larnaca
41' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor R. Mamas AEK Larnaca
43' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Lincoln Fenerbahçe
49' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor I. Trickovski AEK Larnaca
52' Penalty AEK Larnaca Penalty I. Trickovski AEK Larnaca 1-1
64' Wissel AEK Larnaca Wissel G. Naoum voor R. Mamas AEK Larnaca
67' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor S. Aziz Fenerbahçe
68' Wissel Fenerbahçe Wissel E. Valencia voor Joao Pedro Fenerbahçe
68' Wissel Fenerbahçe Wissel M. Batshuayi voor A. Guler Fenerbahçe
68' Wissel Fenerbahçe Wissel B. Osayi-Samuel voor E. Alioski Fenerbahçe
75' Wissel AEK Larnaca Wissel V. Olatunji voor O. Altman AEK Larnaca
75' Wissel AEK Larnaca Wissel Rafa Lopes voor I. Trickovski AEK Larnaca
75' Wissel AEK Larnaca Wissel P. Pons voor Gustavo AEK Larnaca
76' Wissel Fenerbahçe Wissel M. Crespo voor Lincoln Fenerbahçe
80' Penalty Fenerbahçe Penalty M. Batshuayi Fenerbahçe 1-2
82' Wissel AEK Larnaca Wissel M. Gonzalez voor O. Sanjurjo AEK Larnaca
84' Tweede gele kaart AEK Larnaca Tweede gele kaart voor A. Garcia AEK Larnaca
88' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Gustavo Henrique Fenerbahçe
88' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor V. Olatunji AEK Larnaca
91' Wissel Fenerbahçe Wissel I. C. Kahveci voor D. Rossi Fenerbahçe
95' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor I. Faraj AEK Larnaca
95' Gele kaart AEK Larnaca Gele kaart voor P. Pons AEK Larnaca
Video hoogtepunten en samenvatting AEK Larnaca - Fenerbahçe
Opstellingen AEK Larnaca - Fenerbahçe
De opstellingen van AEK Larnaca en Fenerbahçe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AEK Larnaca gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fenerbahçe zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing AEK Larnaca - Fenerbahçe

AEK Larnaca en Fenerbahçe spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paweł Raczkowski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AEK Larnaca en Fenerbahçe in de Europa League vond plaats op 6 oktober 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Fenerbahçe favoriet. 1 keer wist de ploeg van AEK Larnaca te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor AEK Larnaca. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AEK Larnaca 0
Winst Fenerbahçe 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AEK Larnaca op een 3e positie staat, terwijl we Fenerbahçe terugvinden op de 1e plaats.