Nabeschouwing Ajax - Kopenhagen (2-0) || Europa League 2016/2017

Donderdag 16 maart 2017 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Ajax het donderdag 16 maart 2017 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Kopenhagen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Kopenhagen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Kopenhagen (2-0)

Het Europa League duel tussen Ajax en Kopenhagen is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kruzliak geëindigd in een 2-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door B. Traoré, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 48e minuut voor dat Ajax via K. Dolberg op 2-0 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Ajax.

LIVE Ajax - Kopenhagen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Kopenhagen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor J. Greguš FC Copenhagen
20' Wissel Ajax Wissel K. Tete voor J. Veltman Ajax
23' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Traoré Ajax 1-0
31' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor U. Matič FC Copenhagen
34' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Sánchez Ajax
48' Penalty Ajax Penalty K. Dolberg Ajax 2-0
46' Wissel FC Copenhagen Wissel N. Boilesen voor J. Okore FC Copenhagen
48' Gele kaart Ajax Gele kaart voor A. Younes Ajax
57' Wissel FC Copenhagen Wissel B. Verbič voor J. Greguš FC Copenhagen
65' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor B. Verbič FC Copenhagen
76' Wissel Ajax Wissel F. de Jong voor D. van de Beek Ajax
77' Wissel FC Copenhagen Wissel K. Kusk voor Y. Toutouh FC Copenhagen
78' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Schöne Ajax
80' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor E. Johansson FC Copenhagen
81' Wissel Ajax Wissel J. Kluivert voor B. Traoré Ajax
87' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor F. Santander FC Copenhagen
94' Gele kaart Ajax Gele kaart voor A. Onana Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Kopenhagen
Opstellingen Ajax - Kopenhagen

Voorbeschouwing Ajax - Kopenhagen

Ajax en Kopenhagen spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kruzliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Kopenhagen in de Europa League vond plaats op 9 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kopenhagen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Kopenhagen favoriet. 1 keer wist de ploeg van Ajax te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Ajax. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.