Nabeschouwing Anderlecht - Saint-Étienne (2-3) || Europa League 2016/2017

Donderdag 8 december 2016 - 19:00 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Anderlecht het donderdag 8 december 2016 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Saint-Étienne. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Saint-Étienne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Saint-Étienne (2-3)

Het Europa League duel tussen Anderlecht en Saint-Étienne is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 2-3 overwinning voor Saint-Étienne. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door A. Chipciu, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Stanciu op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist Saint-Étienne de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Søderlund.

Na 67 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Søderlund de 2-2 maakte voor Saint-Étienne. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Saint-Étienne dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Monnet-Paquet de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Istvan Kovacs en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Saint-Étienne.

LIVE Anderlecht - Saint-Étienne 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Saint-Étienne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Chipciu met assist van F. Acheampong Anderlecht 1-0
31' Doelpunt Anderlecht Doelpunt N. Stanciu met assist van F. Acheampong Anderlecht 2-0
53' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor J. Vancamp Anderlecht
60' Wissel Anderlecht Wissel A. Najar voor A. Chipciu Anderlecht
60' Wissel Anderlecht Wissel Ł. Teodorczyk voor J. Vancamp Anderlecht
62' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt A. Søderlund met assist van K. Malcuit Saint-Étienne 2-1
63' Wissel Saint-Étienne Wissel V. Pajot voor H. Saivet Saint-Étienne
63' Wissel Saint-Étienne Wissel R. Hamouma voor A. Nordin Saint-Étienne
66' Wissel Anderlecht Wissel S. Hanni voor F. Acheampong Anderlecht
67' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt A. Søderlund met assist van R. Hamouma Saint-Étienne 2-2
74' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt K. Monnet-Paquet Saint-Étienne 2-3
76' Wissel Saint-Étienne Wissel O. Tannane voor A. Søderlund Saint-Étienne
87' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Ł. Teodorczyk Anderlecht
87' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Hanni Anderlecht
90' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor E. Sowah Adjei Anderlecht
90' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor O. Tannane Saint-Étienne
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Saint-Étienne
Opstellingen Anderlecht - Saint-Étienne

Voorbeschouwing Anderlecht - Saint-Étienne

Anderlecht en Saint-Étienne spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Istvan Kovacs en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Saint-Étienne in de Europa League vond plaats op 29 september 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.