Nabeschouwing Anderlecht - Zenit (2-0) || Europa League 2016/2017

Donderdag 16 februari 2017 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Anderlecht het donderdag 16 februari 2017 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Zenit (2-0)

Het Europa League duel tussen Anderlecht en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 2-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Anderlecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van F. Acheampong. Anderlecht vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Acheampong op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Zenit 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Acheampong met assist van N. Stanciu Anderlecht 1-0
17' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Y. Tielemans Anderlecht
19' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor I. Thelin Anderlecht
21' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Criscito Zenit
31' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Acheampong met assist van N. Stanciu Anderlecht 2-0
60' Wissel Anderlecht Wissel A. Chipciu voor F. Acheampong Anderlecht
65' Wissel Zenit Wissel R. Mak voor O. Shatov Zenit
71' Wissel Zenit Wissel Danny voor A. Kokorin Zenit
74' Wissel Anderlecht Wissel S. Hanni voor N. Stanciu Anderlecht
80' Wissel Anderlecht Wissel Ł. Teodorczyk voor I. Thelin Anderlecht
80' Wissel Zenit Wissel A. Yusupov voor Giuliano Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Zenit
Opstellingen Anderlecht - Zenit

Voorbeschouwing Anderlecht - Zenit

Anderlecht en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Zenit in de Europa League vond plaats op 1 december 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Zenit favoriet. 2 keer wist de ploeg van Anderlecht te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Anderlecht. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.