Nabeschouwing Nantes - Olympiakos Piraeus (2-1) || Europa League 2022/2023

Donderdag 8 september 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Nantes het donderdag 8 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympiakos Piraeus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Olympiakos Piraeus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Olympiakos Piraeus (2-1)

Het Europa League duel tussen Nantes en Olympiakos Piraeus is onder leiding van scheidsrechter Harald Lechner geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Mostafa Mohamed, waarmee Nantes met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van S. Moutoussamy zorgde ervoor dat Olympiakos Piraeus op 1-1 kwam te staan in de 50e minuut. In de 93e minuut zette E. Guessand zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nantes de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harald Lechner, waardoor Nantes een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Nantes - Olympiakos Piraeus 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Olympiakos Piraeus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Nantes Doelpunt Mostafa Mohamed met assist van L. Blas Nantes 1-0
50' Eigen doelpunt Olympiakos Piraeus Eigen doelpunt S. Moutoussamy Olympiakos Piraeus 1-1
56' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor P. Retsos Olympiakos Piraeus
59' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel J. Bowler voor G. Masouras Olympiakos Piraeus
69' Wissel Nantes Wissel M. Simon voor I. Ganago Nantes
69' Wissel Nantes Wissel M. Sissoko voor S. Moutoussamy Nantes
72' Gele kaart Nantes Gele kaart voor M. Sissoko Nantes
77' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel A. Kamara voor Hwang Ui-Jo Olympiakos Piraeus
82' VAR: Afgekeurd doelpunt E. Guessand Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel E. Guessand Nantes
85' Gele kaart Nantes Gele kaart voor N. Pallois Nantes
86' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel Y. El Arabi voor P. Biel Olympiakos Piraeus
92' Gele kaart Nantes Gele kaart voor L. Blas Nantes
92' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor O. Reabciuk Olympiakos Piraeus
93' Doelpunt Nantes Doelpunt E. Guessand met assist van L. Blas Nantes 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Olympiakos Piraeus
Opstellingen Nantes - Olympiakos Piraeus
De opstellingen van Nantes en Olympiakos Piraeus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympiakos Piraeus zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Nantes - Olympiakos Piraeus

Nantes en Olympiakos Piraeus spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harald Lechner en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Nantes en Olympiakos Piraeus elkaar treffen in de Europa League.