Nabeschouwing Olympiakos Piraeus - Apollon (1-1) (3-1 na strafschoppen) || Europa League 2022/2023

Donderdag 25 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Olympiakos Piraeus het donderdag 25 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Apollon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Georgios Karaiskáki in Piraeus.

Via de Olympiakos Piraeus - Apollon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympiakos Piraeus - Apollon (1-1) (3-1 na strafschoppen)

Het Europa League duel tussen Olympiakos Piraeus en Apollon is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een overwinning voor Olympiakos Piraeus. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Olympiakos Piraeus het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-1 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Olympiakos Piraeus kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van G. Masouras. Lange tijd leek het erop dat Apollon het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 90e minuut was het namelijk I. Pittas die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 100e minuut kreeg O. Ba van Olympiakos Piraeus voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Olympiakos Piraeus de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-1 score in het voordeel van Olympiakos Piraeus, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Olympiakos Piraeus - Apollon 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympiakos Piraeus - Apollon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt G. Masouras met assist van O. Reabciuk Olympiakos Piraeus 1-0
45' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor G. Masouras Olympiakos Piraeus
55' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel L. Randjelovic voor P. Zinckernagel Olympiakos Piraeus
57' Wissel Apollon Wissel B. Z. Jradi voor E. Henty Apollon
64' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor O. Ba Olympiakos Piraeus
67' Wissel Apollon Wissel E. Ba voor I. Shahar Apollon
67' Wissel Apollon Wissel H. Ongenda voor Va Apollon
79' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel M. Valbuena voor Hwang In-Beom Olympiakos Piraeus
81' Wissel Apollon Wissel C. Kyriakou voor I. Coll Apollon
81' Wissel Apollon Wissel R. Janga voor N. Diguiny Apollon
84' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel K. de la Fuente voor G. Masouras Olympiakos Piraeus
84' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel A. Camara voor P. Kunde Olympiakos Piraeus
87' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor O. Reabciuk Olympiakos Piraeus
87' Gele kaart Apollon Gele kaart voor M. Peybernes Apollon
90' Doelpunt Apollon Doelpunt I. Pittas met assist van C. Kyriakou Apollon 1-1
96' Wissel Apollon Wissel E. Cabral voor B. Z. Jradi Apollon
100' Tweede gele kaart Olympiakos Piraeus Tweede gele kaart voor O. Ba Olympiakos Piraeus
103' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel K. Manolas voor Y. El Arabi Olympiakos Piraeus
103' Gele kaart Apollon Gele kaart voor E. Ba Apollon
109' Gele kaart Apollon Gele kaart voor V. Roberge Apollon
112' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor A. Camara Olympiakos Piraeus
1' Penalty gescoord in shootout Olympiakos Piraeus Penalty gescoord in shootout Y. MVila Olympiakos Piraeus 1-0
1' Penalty gemist in shootout Apollon Penalty gemist in shootout C. Kyriakou Apollon
2' Penalty gescoord in shootout Olympiakos Piraeus Penalty gescoord in shootout K. de la Fuente Olympiakos Piraeus 2-0
2' Penalty gescoord in shootout Apollon Penalty gescoord in shootout I. Pittas Apollon 2-1
3' Penalty gescoord in shootout Olympiakos Piraeus Penalty gescoord in shootout Pipa Olympiakos Piraeus 3-1
3' Penalty gemist in shootout Apollon Penalty gemist in shootout H. Ongenda Apollon
4' Penalty gemist in shootout Olympiakos Piraeus Penalty gemist in shootout L. Randjelovic Olympiakos Piraeus
4' Penalty gemist in shootout Apollon Penalty gemist in shootout E. Ba Apollon
Video hoogtepunten en samenvatting Olympiakos Piraeus - Apollon
Opstellingen Olympiakos Piraeus - Apollon
De opstellingen van Olympiakos Piraeus en Apollon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympiakos Piraeus gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Apollon zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Carlos Corberán Vallet
Voorbeschouwing Olympiakos Piraeus - Apollon

Olympiakos Piraeus en Apollon spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sandro Schärer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympiakos Piraeus en Apollon in de Europa League vond plaats op 18 augustus 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.