Nabeschouwing Olympique Lyon - Ajax (3-1) || Europa League 2016/2017

Donderdag 11 mei 2017 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Olympique Lyon het donderdag 11 mei 2017 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Ajax (3-1)

Het Europa League duel tussen Olympique Lyon en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 3-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door K. Dolberg, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van A. Lacazette in de 45e minuut zorgde er even later voor dat Olympique Lyonnais weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 46e minuut zette A. Lacazette zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de voorsprong voor Olympique Lyonnais vergroot nadat R. Ghezzal de 3-1 wist te scoren. In de 84e minuut moest Ajax verder met een man minder, nadat N. Viergever een tweede gele kaart kreeg.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Olympique Lyon.

LIVE Olympique Lyon - Ajax 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Morel Olympique Lyonnais
19' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
27' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van A. Younes Ajax 0-1
45' Penalty Olympique Lyonnais Penalty A. Lacazette Olympique Lyonnais 1-1
46' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt A. Lacazette met assist van N. Fekir Olympique Lyonnais 2-1
49' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Diakhaby Olympique Lyonnais
49' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
50' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Klaassen Ajax
59' Wissel Ajax Wissel D. van de Beek voor L. Schöne Ajax
61' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor N. NKoulou Olympique Lyonnais
61' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor N. Fekir Olympique Lyonnais
65' Wissel Ajax Wissel K. Tete voor J. Veltman Ajax
68' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Viergever Ajax
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Rybus voor J. Morel Olympique Lyonnais
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Ghezzal voor M. Valbuena Olympique Lyonnais
81' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt R. Ghezzal met assist van M. Rybus Olympique Lyonnais 3-1
82' Wissel Ajax Wissel J. Kluivert voor A. Younes Ajax
84' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor N. Viergever Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Ajax
Opstellingen Olympique Lyon - Ajax

Voorbeschouwing Olympique Lyon - Ajax

Olympique Lyon en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Ajax in de Europa League vond plaats op 3 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 1 keer wist de ploeg van Olympique Lyon te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Olympique Lyon. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.