Nabeschouwing Schalke 04 - Ajax (3-2) (na verlenging) || Europa League 2016/2017

Donderdag 20 april 2017 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Schalke 04 het donderdag 20 april 2017 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Schalke 04 - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schalke 04 - Ajax (3-2) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Schalke 04 en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Ovidiu Hategan geëindigd in een 3-2 overwinning voor Schalke 04. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-0 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Schalke 04 dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door L. Goretzka, waarmee Schalke 04 met 1-0 de leiding nam. Schalke 04 vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Burgstaller op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut kreeg J. Veltman van Ajax voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Ajax de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de 101e minuut volgde een derde treffer van Schalke 04, waarmee D. Caligiuri zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 111 minuten deed N. Viergever iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Ajax werd verkleind tot 3-1. Ajax verkleinde in de 120e minuut de achterstand doordat A. Younes de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Ovidiu Hategan af en was het Schalke 04 die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE Schalke 04 - Ajax 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schalke 04 - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

53' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt L. Goretzka met assist van G. Burgstaller Schalke 04 1-0
54' Wissel Schalke 04 Wissel K. Huntelaar voor B. Stambouli Schalke 04
56' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt G. Burgstaller met assist van S. Kolašinac Schalke 04 2-0
60' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor G. Burgstaller Schalke 04
61' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor J. Kluivert Ajax
68' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. Kolašinac Schalke 04
71' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
74' Wissel Ajax Wissel D. van de Beek voor L. Schöne Ajax
80' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor J. Veltman Ajax
82' Wissel Ajax Wissel K. Tete voor B. Traoré Ajax
84' Wissel Schalke 04 Wissel J. Geis voor L. Goretzka Schalke 04
86' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor M. Nastasić Schalke 04
90' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Viergever Ajax
95' Gele kaart Ajax Gele kaart voor H. Ziyech Ajax
101' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt D. Caligiuri met assist van S. Kolašinac Schalke 04 3-0
111' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Viergever Ajax 3-1
112' Wissel Schalke 04 Wissel D. Avdijaj voor S. Riether Schalke 04
120' Doelpunt Ajax Doelpunt A. Younes met assist van H. Ziyech Ajax 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Schalke 04 - Ajax
Opstellingen Schalke 04 - Ajax

Voorbeschouwing Schalke 04 - Ajax

Schalke 04 en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ovidiu Hategan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Schalke 04 en Ajax in de Europa League vond plaats op 13 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 1 keer wist de ploeg van Schalke 04 te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Schalke 04. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.