Nabeschouwing Schalke 04 - Nice (2-0) || Europa League 2016/2017

Donderdag 24 november 2016 - 19:00 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Schalke 04 het donderdag 24 november 2016 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Schalke 04 - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schalke 04 - Nice (2-0)

Het Europa League duel tussen Schalke 04 en Nice is onder leiding van scheidsrechter Aliyar Aghayev geëindigd in een 2-0 overwinning voor Schalke 04. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Y. Konoplyanka, waarmee Schalke 04 met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 80e minuut voor dat Schalke 04 via D. Aogo op 2-0 kwam te staan. In de 93e minuut kreeg B. Tekpetey van Schalke 04 voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Schalke 04 de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Schalke 04.

LIVE Schalke 04 - Nice 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schalke 04 - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt Y. Konoplyanka Schalke 04 1-0
28' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dalbert Henrique Nice
46' Wissel Schalke 04 Wissel F. Reese voor M. Meyer Schalke 04
47' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dante Nice
50' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor B. Tekpetey Schalke 04
61' Wissel Schalke 04 Wissel N. Bentaleb voor Y. Konoplyanka Schalke 04
62' Gele kaart Nice Gele kaart voor O. Boscagli Nice
65' Wissel Nice Wissel V. Eysseric voor Y. Belhanda Nice
66' Wissel Nice Wissel A. Plea voor Ricardo Pereira Nice
67' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor T. Kehrer Schalke 04
69' Wissel Nice Wissel V. Marcel voor R. Walter Nice
80' Penalty Schalke 04 Penalty D. Aogo Schalke 04 2-0
81' Wissel Schalke 04 Wissel D. Avdijaj voor N. Bentaleb Schalke 04
93' Tweede gele kaart Schalke 04 Tweede gele kaart voor B. Tekpetey Schalke 04
94' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Cardinale Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Schalke 04 - Nice
Opstellingen Schalke 04 - Nice

Voorbeschouwing Schalke 04 - Nice

Schalke 04 en Nice spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Aliyar Aghayev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Schalke 04 en Nice in de Europa League vond plaats op 15 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Schalke 04. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Schalke 04 favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Nice slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.