Nabeschouwing Zürich - Arsenal (1-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 8 september 2022 - 18:45 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Zürich het donderdag 8 september 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Letzigrund in Zurich.

Via de Zürich - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zürich - Arsenal (1-2)

Het Europa League duel tussen Zürich en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Mohammed Al Hakim geëindigd in een 1-2 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Marquinhos, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Kryeziu in de 44e minuut zorgde er even later voor dat Zürich weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 62e minuut zette E. Nketiah zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mohammed Al Hakim, waardoor Arsenal een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Zürich - Arsenal 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zürich - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Arsenal Doelpunt Marquinhos met assist van E. Nketiah Arsenal 0-1
19' Gele kaart Zürich Gele kaart voor M. Kryeziu Zürich
44' Penalty Zürich Penalty M. Kryeziu Zürich 1-1
62' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah met assist van Marquinhos Arsenal 1-2
67' Wissel Zürich Wissel F. Rohner voor A. Guerrero Zürich
67' Wissel Zürich Wissel A. Marchesano voor B. Krasniqi Zürich
67' Wissel Zürich Wissel C. Conde voor B. Dzemaili Zürich
69' Wissel Arsenal Wissel O. Zinchenko voor K. Tierney Arsenal
69' Wissel Arsenal Wissel M. Odegaard voor F. Vieira Arsenal
69' Wissel Arsenal Wissel B. Saka voor Marquinhos Arsenal
78' Wissel Arsenal Wissel G. Jesus voor E. Nketiah Arsenal
80' Wissel Zürich Wissel D. Avdijaj voor J. Okita Zürich
80' Wissel Zürich Wissel I. Santini voor T. Aiyegun Zürich
Video hoogtepunten en samenvatting Zürich - Arsenal
Opstellingen Zürich - Arsenal
De opstellingen van Zürich en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zürich gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Zürich - Arsenal

Zürich en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mohammed Al Hakim en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Zürich en Arsenal elkaar treffen in de Europa League.