Nabeschouwing Zürich - Hearts (2-1) || Europa League 2022/2023

Donderdag 18 augustus 2022 - 19:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Zürich het donderdag 18 augustus 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Letzigrund in Zurich.

Via de Zürich - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zürich - Hearts (2-1)

Het Europa League duel tussen Zürich en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 2-1 overwinning voor Zürich. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. L. Shankland maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Hearts vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Zürich kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Guerrero, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette B. Dzemaili zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Zürich de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bartosz Frankowski, waardoor Zürich een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Zürich - Hearts 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zürich - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Wissel Hearts Wissel T. Sibbick voor C. Halkett Hearts
22' Gele kaart Zürich Gele kaart voor A. Marchesano Zürich
22' Penalty Hearts Penalty L. Shankland Hearts 0-1
32' Doelpunt Zürich Doelpunt A. Guerrero Zürich 1-1
34' Doelpunt Zürich Doelpunt B. Dzemaili Zürich 2-1
46' Wissel Hearts Wissel M. Smith voor N. Atkinson Hearts
47' Gele kaart Zürich Gele kaart voor A. Guerrero Zürich
69' Wissel Hearts Wissel A. Forrest voor J. Grant Hearts
69' Wissel Hearts Wissel L. Boyce voor P. Haring Hearts
70' Wissel Zürich Wissel W. Gnonto voor D. Avdijaj Zürich
70' Wissel Zürich Wissel F. Rohner voor B. Vyunnyk Zürich
74' Wissel Zürich Wissel C. Conde voor B. Dzemaili Zürich
83' Wissel Zürich Wissel F. Aliti voor K. Mets Zürich
86' Gele kaart Hearts Gele kaart voor T. Sibbick Hearts
92' Gele kaart Hearts Gele kaart voor M. Smith Hearts
93' Wissel Hearts Wissel J. Ginnelly voor L. Shankland Hearts
Video hoogtepunten en samenvatting Zürich - Hearts
Opstellingen Zürich - Hearts
De opstellingen van Zürich en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zürich gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Hearts zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Robbie Neilson
Voorbeschouwing Zürich - Hearts

Zürich en Hearts spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bartosz Frankowski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zürich en Hearts elkaar treffen in de Europa League.