Nabeschouwing Zulte-Waregem - Anderlecht (3-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Donderdag 20 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Zulte-Waregem het donderdag 20 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Elindus Arena in Waregem.

Via de Zulte-Waregem - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zulte-Waregem - Anderlecht (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Zulte-Waregem en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 3-2 overwinning voor Zulte-Waregem. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zulte-Waregem kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. Vossen. Een benutte penalty van F. Silva in de 41e minuut zorgde er even later voor dat Anderlecht weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 58e minuut zette A. Diawara zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

In de 72e minuut werd K. Arnstad van Anderlecht met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Anderlecht het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat A. Sissako van Zulte-Waregem de 2-2 maakte in de 80e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Zulte-Waregem dat via Z. Gano nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 95e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Laforge bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Zulte-Waregem.

LIVE Zulte-Waregem - Anderlecht 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zulte-Waregem - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt J. Vossen met assist van N. Miroshi Zulte-Waregem 1-0
15' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor C. Offor Zulte-Waregem
19' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Ciranni Zulte-Waregem
34' VAR: Afgekeurd doelpunt F. Soares Silva Afgekeurd doelpunt F. Soares Silva Anderlecht
39' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor T. Derijck Zulte-Waregem
41' Penalty Anderlecht Penalty F. Silva Anderlecht 1-1
46' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Z. Debast Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel Y. Verschaeren voor L. Stassin Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor M. NDiaye Anderlecht
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Ndour voor A. Fadera Zulte-Waregem
54' Wissel Zulte-Waregem Wissel B. Sormo voor T. Derijck Zulte-Waregem
58' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Diawara met assist van Y. Verschaeren Anderlecht 1-2
64' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor J. Vossen Zulte-Waregem
68' Wissel Zulte-Waregem Wissel Z. Gano voor C. Offor Zulte-Waregem
68' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Drambayev voor L. Vigen Zulte-Waregem
72' Rode kaart Anderlecht Rode kaart voor K. Arnstad Anderlecht
72' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor M. Tambedou Zulte-Waregem
73' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor M. Stroeykens Anderlecht
73' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Sissako voor M. Tambedou Zulte-Waregem
80' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt A. Sissako met assist van N. Rommens Zulte-Waregem 2-2
86' Wissel Anderlecht Wissel S. Esposito voor F. Silva Anderlecht
92' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Ndour Zulte-Waregem
93' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
95' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt Z. Gano met assist van A. Ciranni Zulte-Waregem 3-2
100' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor Z. Gano Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Zulte-Waregem - Anderlecht
Opstellingen Zulte-Waregem - Anderlecht
De opstellingen van Zulte-Waregem en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zulte-Waregem gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.