Nabeschouwing Antwerp - RFC Seraing (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Vrijdag 16 september 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Antwerp het vrijdag 16 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - RFC Seraing live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - RFC Seraing (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en RFC Seraing is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 2-1 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door T. Alderweireld, waarmee Antwerp met 1-0 de leiding nam. Antwerp vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Janssen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist RFC Seraing de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Bernier. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want RFC Seraing kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Van Damme, waardoor Antwerp dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Antwerp - RFC Seraing 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - RFC Seraing teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Antwerp Doelpunt T. Alderweireld met assist van C. Stengs Antwerp 1-0
20' Doelpunt Antwerp Doelpunt V. Janssen met assist van P. Gerkens Antwerp 2-0
43' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt A. Bernier met assist van Marius RFC Seraing 2-1
46' Wissel RFC Seraing Wissel S. Mvoue voor M. Cachbach RFC Seraing
50' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor J. Bataille Antwerp
68' Wissel Antwerp Wissel R. De Laet voor J. Bataille Antwerp
68' Wissel Antwerp Wissel V. Fischer voor K. Miyoshi Antwerp
68' Wissel Antwerp Wissel R. Nainggolan voor A. Yusuf Antwerp
71' Wissel RFC Seraing Wissel Vagner voor S. Mansoni RFC Seraing
71' Wissel RFC Seraing Wissel S. Lahssaini voor A. Ba RFC Seraing
72' Wissel RFC Seraing Wissel L. Abanda voor M. Poaty RFC Seraing
78' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor L. Abanda RFC Seraing
83' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor J. Ekkelenkamp Antwerp
85' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor S. Tremoulet RFC Seraing
85' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor V. Janssen Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - RFC Seraing
Opstellingen Antwerp - RFC Seraing
De opstellingen van Antwerp en RFC Seraing zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RFC Seraing zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Mark van Bommel
Formatie 5-3-2
Coach José Jeunechamps
Voorbeschouwing Antwerp - RFC Seraing

Antwerp en RFC Seraing treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en RFC Seraing in de Jupiler Pro League vond plaats op 11 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Antwerp. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Antwerp favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl RFC Seraing slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Antwerp 2
Winst RFC Seraing 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 1e positie staat, terwijl we RFC Seraing terugvinden op de 16e plaats.