Nabeschouwing Cercle Brugge - OH Leuven (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Cercle Brugge het zaterdag 5 november 2022 om 18:15 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - OH Leuven (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en OH Leuven is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door A. Ueda, waarmee Cercle Brugge met 1-0 de leiding nam. OH Leuven kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Gonzalez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut zette C. Ravych zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Cercle Brugge de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Arthur Denil, waardoor Cercle Brugge dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cercle Brugge - OH Leuven 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor J. Daland Cercle Brugge
36' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt A. Ueda met assist van T. Somers Cercle Brugge 1-0
41' Doelpunt OH Leuven Doelpunt M. Gonzalez met assist van C. De Norre OH Leuven 1-1
42' Wissel OH Leuven Wissel M. Keita voor D. Ouedraogo OH Leuven
57' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor F. Ricca OH Leuven
62' Wissel OH Leuven Wissel J. D. Thorsteinsson voor R. Holzhauser OH Leuven
68' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor L. Lopes Cercle Brugge
68' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor J. D. Thorsteinsson OH Leuven
77' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Francis voor C. Vanhoutte Cercle Brugge
80' Wissel Cercle Brugge Wissel Y. Gboho voor A. Ueda Cercle Brugge
88' Wissel Cercle Brugge Wissel E. Kehrer voor D. Hotic Cercle Brugge
88' Wissel OH Leuven Wissel T. Vlietinck voor S. Kiyine OH Leuven
91' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt C. Ravych Cercle Brugge 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - OH Leuven
Opstellingen Cercle Brugge - OH Leuven
De opstellingen van Cercle Brugge en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Miron Muslić
Voorbeschouwing Cercle Brugge - OH Leuven

Cercle Brugge en OH Leuven treffen elkaar in de 16e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arthur Denil en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor OH Leuven. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is OH Leuven favoriet. 5 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Cercle Brugge. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 4
Winst OH Leuven 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 11e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 7e plaats.