Nabeschouwing Genk - Westerlo (6-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Dinsdag 18 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Genk het dinsdag 18 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Westerlo (6-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 6-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door J. Paintsil, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Genk vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Munoz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Westerlo vervolgens op 2-1. Het was T. Dierckx die vanaf 11 meter wist te scoren in de 21e minuut.

Na 32 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat P. Onuachu de 3-1 wist te scoren. In de 40e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Genk speler P. Onuachu. In de 49e minuut was het D. Munoz van Genk wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Na 58 minuten werd N. Dorgeles van Westerlo met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Westerlo het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door P. Hrosovsky van Genk die daarmee in de 79e minuut de eindstand bepaalde: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arthur Denil en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Westerlo 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Genk Doelpunt J. Paintsil met assist van B. Heynen Genk 1-0
15' Doelpunt Genk Doelpunt D. Munoz Genk 2-0
21' Penalty Westerlo Penalty T. Dierckx Westerlo 2-1
32' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van J. Paintsil Genk 3-1
40' Penalty Genk Penalty P. Onuachu Genk 4-1
49' Doelpunt Genk Doelpunt D. Munoz met assist van J. Paintsil Genk 5-1
58' Rode kaart Westerlo Rode kaart voor N. Dorgeles Westerlo
63' Wissel Westerlo Wissel K. Vaesen voor L. Foster Westerlo
63' Wissel Westerlo Wissel I. Vetokele voor N. Chadli Westerlo
64' Wissel Westerlo Wissel H. Akbunar voor T. Dierckx Westerlo
64' Wissel Westerlo Wissel Lucas Mineiro voor N. Madsen Westerlo
66' Wissel Genk Wissel R. Carstensen voor D. Munoz Genk
66' Wissel Genk Wissel M. Samatta voor P. Onuachu Genk
66' Wissel Genk Wissel N. Castro voor B. El Khannous Genk
73' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Cuesta Genk
79' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrosovsky met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 6-1
80' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor J. Paintsil Genk
80' Wissel Genk Wissel M. A. Galarza voor B. Heynen Genk
80' Wissel Westerlo Wissel E. Jordanov voor M. de Cuyper Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Westerlo
Opstellingen Genk - Westerlo
De opstellingen van Genk en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Westerlo zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.