Nabeschouwing Ajax - NEC (3-2) || KNVB Beker 2009/2010

Woensdag 27 januari 2010 - 16:30 uur

Ajax - NEC

In de KNVB Beker 2009/2010 neemt Ajax het woensdag 27 januari 2010 om 16:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - NEC (3-2)

Het KNVB Beker duel tussen Ajax en NEC is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 43e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van D. de Zeeuw. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 58e minuut kreeg J. Heubach van NEC voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor NEC de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. B. Vleminckx dacht na 83 minuten te scoren voor NEC, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 93e minuut scoorde NEC via R. van Eijden, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 112 minuten spelen wist Ajax via T. Alderweireld de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 114e minuut scoorde S. de Jong namens Ajax. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 114 minuten kon J. Sarpong van NEC vertrekken nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart ontving.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Ajax - NEC
3
2
LIVE Ajax - NEC 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Ajax Gele kaart voor G. van der Wiel Ajax
43' Doelpunt Ajax Doelpunt D. de Zeeuw Ajax
48' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Heubach NEC
58' Tweede gele kaart NEC Tweede gele kaart voor J. Heubach NEC
61' Wissel NEC Wissel L. Davids voor E. Fejzullahu NEC
73' Wissel Ajax Wissel C. Eriksen voor I. Aissati Ajax
78' Wissel NEC Wissel M. Burgzorg voor N. Wellenberg NEC
78' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor A. Radomski NEC
83' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx NEC
86' Wissel Ajax Wissel V. Anita voor M. Sulejmani Ajax
93' Doelpunt NEC Doelpunt R. van Eijden NEC
99' Wissel Ajax Wissel S. de Jong voor R. Lindgren Ajax
103' Gele kaart NEC Gele kaart voor G. Babos NEC
111' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Sarpong NEC
112' Doelpunt Ajax Doelpunt T. Alderweireld Ajax
114' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax
114' Tweede gele kaart NEC Tweede gele kaart voor J. Sarpong NEC
117' Gele kaart NEC Gele kaart voor P. Pothuizen NEC
120' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Davids NEC