Nabeschouwing Go Ahead Eagles - FC Twente (0-0) (4-5 na strafschoppen) || KNVB Beker 2014/2015

Woensdag 29 oktober 2014 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2014/2015 neemt Go Ahead Eagles het woensdag 29 oktober 2014 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst (Deventer) in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - FC Twente (0-0) (4-5 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is geëindigd in een overwinning voor FC Twente. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek FC Twente het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor X. Schenk van Go Ahead Eagles. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 54e minuut het veld moest verlaten. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 score in het voordeel van FC Twente, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken Go Ahead Eagles - FC Twente
LIVE Go Ahead Eagles - FC Twente 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Corona FC Twente
41' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor X. Schenk Go Ahead Eagles
54' Tweede gele kaart Go Ahead Eagles Tweede gele kaart voor X. Schenk Go Ahead Eagles
57' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor S. Overgoor Go Ahead Eagles
60' Wissel Go Ahead Eagles Wissel G. Wijnaldum voor J. Rijsdijk Go Ahead Eagles
61' Wissel FC Twente Wissel K. Kusk voor J. Corona FC Twente
63' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Bengtsson FC Twente
70' Wissel FC Twente Wissel O. Engelaar voor K. Ebecilio FC Twente
77' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor D. Lachman FC Twente
79' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Amevor voor B. Vriends Go Ahead Eagles
83' Wissel Go Ahead Eagles Wissel A. Schalk voor D. Türüç Go Ahead Eagles
97' Wissel FC Twente Wissel R. Schilder voor D. Koppers FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - FC Twente
Opstellingen Go Ahead Eagles - FC Twente

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Twente

Go Ahead Eagles en FC Twente spelen tegen elkaar in seizoen 2014/2015 van de KNVB Beker.

Het is voor het eerst dat Go Ahead Eagles en FC Twente elkaar treffen in de KNVB Beker.