Nabeschouwing Atlético Madrid - Barcelona (0-3) || Primera División 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Atlético Madrid het zondag 17 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Civitas Metropolitano in Madrid.

Via de Atlético Madrid - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atlético Madrid - Barcelona (0-3)

Het Primera División duel tussen Atlético Madrid en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 0-3 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door João Félix, waarmee FC Barcelona met 0-1 de leiding nam. In de 42e minuut moest Xavi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter José María Sánchez Martínez een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Barcelona verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Barcelona via een goal van Robert Lewandowski in de 47e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 65e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee Fermín López zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. In de 92e minuut werd Nahuel Molina van Atlético Madrid met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Barcelona met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter José María Sánchez Martínez, waardoor Barcelona dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atlético Madrid - Barcelona 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atlético Madrid - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Jules Koundé FC Barcelona
38' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt João Félix met assist van Robert Lewandowski FC Barcelona 0-1
41' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
42' Rode kaart FC Barcelona Rode kaart voor Xavi FC Barcelona
46' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Memphis Depay voor Álvaro Morata  Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Antoine Griezmann voor Samuel Lino Atlético Madrid
47' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van Raphinha FC Barcelona 0-2
58' Wissel Atlético Madrid Wissel Ángel Correa voor Rodrigo Riquelme Atlético Madrid
58' Wissel Atlético Madrid Wissel Koke voor Marcos Llorente Atlético Madrid
60' Wissel FC Barcelona Wissel Lamine Yamal voor Raphinha FC Barcelona
61' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Stefan Savic Atlético Madrid
65' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Fermín López met assist van Robert Lewandowski FC Barcelona 0-3
66' Wissel Atlético Madrid Wissel Saúl Ñíguez voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
77' Wissel FC Barcelona Wissel Vitor Roque voor João Félix FC Barcelona
77' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Sergi Roberto  FC Barcelona
82' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Casadó voor Héctor Fort FC Barcelona
82' Wissel FC Barcelona Wissel Iñigo Martínez  voor Fermín López FC Barcelona
89' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Pablo Barrios Atlético Madrid
92' Rode kaart Atlético Madrid Rode kaart voor Nahuel Molina Atlético Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Atlético Madrid - Barcelona
Opstellingen Atlético Madrid - Barcelona
De opstellingen van Atlético Madrid en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atlético Madrid gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atlético Madrid - Barcelona

Atlético Madrid en Barcelona treffen elkaar in de 29e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atlético Madrid en Barcelona in de Primera División vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 22 keer wist de ploeg van Atlético Madrid te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Atlético Madrid. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atlético Madrid 7
Winst Barcelona 22
Gelijkspel 8
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atlético Madrid op een 5e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 3e plaats.