Nabeschouwing Atlético Madrid - Girona (3-1) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 14:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Atlético Madrid het zaterdag 13 april 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Girona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Civitas Metropolitano in Madrid.

Via de Atlético Madrid - Girona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atlético Madrid - Girona (3-1)

Het Primera División duel tussen Atlético Madrid en Girona is onder leiding van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea geëindigd in een 3-1 overwinning voor Atlético Madrid. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Girona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Artem Dovbyk. Een benutte penalty van Antoine Griezmann in de 34e minuut zorgde er even later voor dat Atlético Madrid weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 51e minuut zette Ángel Correa zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atlético Madrid de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten werd de voorsprong voor Atlético Madrid vergroot nadat Antoine Griezmann de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Atlético Madrid.

LIVE Atlético Madrid - Girona 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atlético Madrid - Girona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Yan Couto Girona 0-1
25' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Saúl Ñíguez Atlético Madrid
26' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor D. Simeone Atlético Madrid
32' Gele kaart Girona Gele kaart voor Yangel Herrera  Girona
34' Penalty Atlético Madrid Penalty Antoine Griezmann Atlético Madrid 1-1
35' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Ángel Correa Atlético Madrid
41' Wissel Atlético Madrid Wissel Álvaro Morata  voor Saúl Ñíguez Atlético Madrid
51' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Ángel Correa met assist van Álvaro Morata  Atlético Madrid 2-1
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Axel Witsel voor Reinildo Mandava Atlético Madrid
50' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Antoine Griezmann Atlético Madrid 3-1
56' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Jhon Solís Girona
65' Wissel Girona Wissel Arnau Martínez voor David López Girona
65' Wissel Girona Wissel Portu voor Yangel Herrera  Girona
68' Wissel Atlético Madrid Wissel Samuel Lino voor Rodrigo Riquelme Atlético Madrid
68' Wissel Atlético Madrid Wissel Marcos Llorente voor Antoine Griezmann Atlético Madrid
70' Gele kaart Girona Gele kaart voor Yan Couto Girona
75' Wissel Atlético Madrid Wissel César Azpilicueta voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
83' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani  voor Artem Dovbyk Girona
83' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Sávio Girona
92' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Marcos Llorente Atlético Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Atlético Madrid - Girona
Opstellingen Atlético Madrid - Girona
De opstellingen van Atlético Madrid en Girona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atlético Madrid gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Girona zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atlético Madrid - Girona

Atlético Madrid en Girona treffen elkaar in de 31e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atlético Madrid en Girona in de Primera División vond plaats op 3 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Atlético Madrid favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Girona slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atlético Madrid 3
Winst Girona 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atlético Madrid op een 4e positie staat, terwijl we Girona terugvinden op de 3e plaats.