Nabeschouwing Barcelona - Almería (3-2) || Primera División 2023/2024

Woensdag 20 december 2023 - 19:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het woensdag 20 december 2023 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Almería. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Almería live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Almería (3-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Almería is onder leiding van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández geëindigd in een 3-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Raphinha, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. Almería kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Léo Baptistão, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette Sergi Roberto  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Edgar González de 2-2 maakte voor Almería. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Barcelona dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Sergi Roberto  de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Guillermo Cuadra Fernández en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Almería 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Almería teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Almería Gele kaart voor Alejandro Pozo Almería
15' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Raphinha FC Barcelona
21' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Andreas Christensen FC Barcelona
33' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Raphinha FC Barcelona 1-0
41' Doelpunt Almería Doelpunt Léo Baptistão met assist van Sergio Arribas Almería 1-1
42' Léo Baptistão Almería
46' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor João Félix FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel Jules Koundé voor Andreas Christensen FC Barcelona
57' Gele kaart Almería Gele kaart voor Dion Lopy Almería
60' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Sergi Roberto  met assist van Raphinha FC Barcelona 2-1
64' Wissel Almería Wissel Houboulang Mendes voor Alejandro Pozo Almería
67' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Fermín López FC Barcelona
71' Doelpunt Almería Doelpunt Edgar González Almería 2-2
76' Wissel FC Barcelona Wissel Lamine Yamal voor Raphinha FC Barcelona
77' Wissel Almería Wissel Adrián Embarba voor Largie Ramazani Almería
77' Wissel Almería Wissel Lázaro voor Léo Baptistão Almería
83' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Sergi Roberto  met assist van Robert Lewandowski FC Barcelona 3-2
84' Gele kaart Almería Gele kaart voor Iddrisu Baba Almería
90' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ronald Araújo FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Almería
Opstellingen Barcelona - Almería
De opstellingen van Barcelona en Almería zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Almería zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Almería

Barcelona en Almería treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Almería in de Primera División vond plaats op 26 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Almería. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Almería slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 11
Winst Almería 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 4e positie staat, terwijl we Almería terugvinden op de 20e plaats.