Nabeschouwing Barcelona - Deportivo Alavés (2-1) || Primera División 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het zondag 12 november 2023 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Deportivo Alavés. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Deportivo Alavés live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Deportivo Alavés (2-1)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Deportivo Alavés is onder leiding van scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deportivo Alavés kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Samuel Omorodion. FC Barcelona kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Robert Lewandowski , die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Barcelona vervolgens op 2-1. Het was Robert Lewandowski  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 78e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer, waardoor Barcelona dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Barcelona - Deportivo Alavés 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Deportivo Alavés teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Deportivo Alavés Doelpunt Samuel Omorodion met assist van Javi López Deportivo Alavés 0-1
53' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski  met assist van Jules Koundé FC Barcelona 1-1
62' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Robert Lewandowski  FC Barcelona
63' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor Fermín López FC Barcelona
63' Wissel Deportivo Alavés Wissel Abderrahman Rebbach voor Luis Rioja Deportivo Alavés
70' Wissel FC Barcelona Wissel Alejandro Balde voor Jules Koundé FC Barcelona
70' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor João Félix FC Barcelona
73' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor Rubén Duarte Deportivo Alavés
78' Penalty FC Barcelona Penalty Robert Lewandowski  FC Barcelona 2-1
79' Wissel Deportivo Alavés Wissel Kike García voor Samuel Omorodion Deportivo Alavés
79' Wissel Deportivo Alavés Wissel Ianis Hagi voor Jon Guridi Deportivo Alavés
81' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Pedri FC Barcelona
85' Wissel Deportivo Alavés Wissel Tomás Mendes voor Antonio Blanco Deportivo Alavés
85' Wissel Deportivo Alavés Wissel Nahuel Tenaglia voor Andoni Gorosabel Deportivo Alavés
92' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ilkay Gündogan FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Deportivo Alavés
Opstellingen Barcelona - Deportivo Alavés
De opstellingen van Barcelona en Deportivo Alavés zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Deportivo Alavés zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Deportivo Alavés

Barcelona en Deportivo Alavés treffen elkaar in de 13e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Deportivo Alavés in de Primera División vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Deportivo Alavés slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 10
Winst Deportivo Alavés 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 3e positie staat, terwijl we Deportivo Alavés terugvinden op de 14e plaats.