Nabeschouwing Barcelona - Girona (2-4) || Primera División 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het zondag 10 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Girona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Girona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Girona (2-4)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Girona is onder leiding van scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos geëindigd in een 2-4 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Artem Dovbyk, waarmee Girona met 0-1 de leiding nam. FC Barcelona kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Robert Lewandowski , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 40e minuut zette Miguel Gutiérrez zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de voorsprong voor Girona vergroot nadat Valery Fernández de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 95e minuut nadat Cristhian Stuani namens Girona de bal tussen de palen wist te werken: 2-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van FC Barcelona speler Ilkay Gündogan, die daarmee tekende voor de 2-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Isidro Díaz de Mera Escuderos bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Girona.

LIVE Barcelona - Girona 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Girona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Viktor Tsygankov Girona 0-1
19' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski  met assist van Raphinha FC Barcelona 1-1
40' Doelpunt Girona Doelpunt Miguel Gutiérrez met assist van Iván Martín Girona 1-2
64' Gele kaart Girona Gele kaart voor Daley Blind Girona
65' Wissel FC Barcelona Wissel Alejandro Balde voor Andreas Christensen FC Barcelona
65' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor Raphinha FC Barcelona
65' Wissel FC Barcelona Wissel Lamine Yamal voor João Félix FC Barcelona
73' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani voor Artem Dovbyk Girona
78' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Yan Couto Girona
78' Wissel Girona Wissel Portu voor Viktor Tsygankov Girona
80' Doelpunt Girona Doelpunt Valery Fernández met assist van Cristhian Stuani Girona 1-3
80' Wissel FC Barcelona Wissel Fermín López voor Pedri FC Barcelona
87' Wissel Girona Wissel Jhon Solis voor Iván Martín Girona
95' Doelpunt Girona Doelpunt Cristhian Stuani met assist van Sávio Girona 2-4
96' Gele kaart Girona Gele kaart voor Cristhian Stuani Girona
92' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Ilkay Gündogan met assist van Ferran Torres FC Barcelona 2-3
98' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ronald Araújo FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Girona
Opstellingen Barcelona - Girona
De opstellingen van Barcelona en Girona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Girona zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Girona

Barcelona en Girona treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Girona in de Primera División vond plaats op 10 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Girona slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 4
Winst Girona 0
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 4e positie staat, terwijl we Girona terugvinden op de 2e plaats.