Nabeschouwing Barcelona - Granada (3-3) || Primera División 2023/2024

Zondag 11 februari 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het zondag 11 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Granada. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Granada live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Granada (3-3)

De Primera División 2023/2024 wedstrijd tussen Barcelona en Granada geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Lamine Yamal, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. Granada kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ricard Sánchez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette Facundo Pellistri zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Granada de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Robert Lewandowski de 2-2 maakte voor FC Barcelona. Granada leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 66 minuten op voorsprong na een goal van Ignasi Miquel: 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor FC Barcelona. In de 80e minuut was het Lamine Yamal die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Miguel Ángel Ortiz Arias en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Barcelona - Granada 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Granada teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Lamine Yamal met assist van João Cancelo FC Barcelona 1-0
33' Gele kaart Granada Gele kaart voor Sergio Ruiz Alonso Granada
43' Doelpunt Granada Doelpunt Ricard Sánchez met assist van Facundo Pellistri Granada 1-1
60' Doelpunt Granada Doelpunt Facundo Pellistri met assist van Myrto Uzuni Granada 1-2
63' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van İlkay Gündoğan FC Barcelona 2-2
65' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
66' Doelpunt Granada Doelpunt Ignasi Miquel met assist van Faitout Maouassa Granada 2-3
67' Wissel FC Barcelona Wissel Fermín López voor Andreas Christensen FC Barcelona
75' Wissel Granada Wissel José Callejón voor Óscar Melendo Granada
75' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor João Cancelo FC Barcelona
78' Gele kaart Granada Gele kaart voor Ignasi Miquel Granada
78' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Fermín López FC Barcelona
80' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Lamine Yamal FC Barcelona 3-3
84' Wissel Granada Wissel Kamil Jóźwiak voor Facundo Pellistri Granada
84' Wissel Granada Wissel Matías Arezo voor Myrto Uzuni Granada
84' Wissel FC Barcelona Wissel Antonio Puertas voor FC Barcelona
89' Wissel Granada Wissel Marc Guiu voor Pedri Granada
94' Wissel Granada Wissel Raúl Torrente voor Gerard Gumbau Granada
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Granada
Opstellingen Barcelona - Granada
De opstellingen van Barcelona en Granada zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Granada zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Granada

Barcelona en Granada treffen elkaar in de 24e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Granada in de Primera División vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Granada slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 13
Winst Granada 3
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 3e positie staat, terwijl we Granada terugvinden op de 19e plaats.