Nabeschouwing Barcelona - Mallorca (1-0) || Primera División 2023/2024

Vrijdag 8 maart 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het vrijdag 8 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Mallorca. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Mallorca live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Mallorca (1-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Mallorca is onder leiding van scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva geëindigd in een 1-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 24e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg İlkay Gündoğan van FC Barcelona via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 73 minuten was het Lamine Yamal die FC Barcelona op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Barcelona uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Barcelona - Mallorca 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Mallorca teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Raphinha FC Barcelona
24' Penalty gemist FC Barcelona Penalty gemist İlkay Gündoğan İlkay Gündoğan FC Barcelona
37' Wissel FC Barcelona Wissel Fermín López voor Raphinha FC Barcelona
53' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Iñigo Martínez  FC Barcelona
61' Wissel Mallorca Wissel Dani Rodríguez voor Manu Morlanes Mallorca
61' Wissel FC Barcelona Wissel Robert Lewandowski voor Marc Guiu FC Barcelona
62' Wissel FC Barcelona Wissel Vitor Roque voor João Félix FC Barcelona
71' Wissel Mallorca Wissel Jaume Costa voor Toni Lato Mallorca
71' Wissel Mallorca Wissel Antonio Sánchez voor Sergi Darder Mallorca
73' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Lamine Yamal met assist van Robert Lewandowski FC Barcelona 1-0
82' Wissel Mallorca Wissel Abdón Prats voor Cyle Larin Mallorca
82' Wissel Mallorca Wissel Nemanja Radonjić voor José Copete Mallorca
86' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Samuel Costa Mallorca
87' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor İlkay Gündoğan FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Mallorca
Opstellingen Barcelona - Mallorca
De opstellingen van Barcelona en Mallorca zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Mallorca zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Mallorca

Barcelona en Mallorca treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Mallorca in de Primera División vond plaats op 26 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Mallorca slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 19
Winst Mallorca 2
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 3e positie staat, terwijl we Mallorca terugvinden op de 15e plaats.