Nabeschouwing Barcelona - Valencia (4-2) || Primera División 2023/2024

Maandag 29 april 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het maandag 29 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Valencia (4-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Valencia is onder leiding van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea geëindigd in een 4-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Fermín, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. Valencia kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Hugo Duro, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Valencia vervolgens op 1-2. Het was Pepelu die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

In de 49e minuut werd Giorgi Mamardashvili van Valencia met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Valencia het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Robert Lewandowski  van FC Barcelona de 2-2 maakte in de 49e minuut. FC Barcelona kwam op voorsprong nadat Robert Lewandowski  de 3-2 wist te maken na 82 minuten. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 93e minuut was het FC Barcelona dat via Robert Lewandowski  de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ricardo De Burgos Bengoetxea bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Valencia 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Fermín met assist van Raphinha FC Barcelona 1-0
27' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro Valencia 1-1
38' Penalty Valencia Penalty Pepelu Valencia 1-2
42' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Pau Cubarsí FC Barcelona
51' Wissel Valencia Wissel Jaume Doménech voor André Almeida Valencia
49' Rode kaart Valencia Rode kaart voor Giorgi Mamardashvili Valencia
48' Giorgi Mamardashvili Valencia
46' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto voor Andreas Christensen FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel Iñigo Martínez voor Pau Cubarsí FC Barcelona
49' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski  met assist van İlkay Gündoğan  FC Barcelona 2-2
66' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Raphinha FC Barcelona
70' Wissel Valencia Wissel Alberto Marí voor Hugo Duro Valencia
71' Wissel Valencia Wissel Hugo Guillamón voor Javi Guerra Valencia
73' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Fermín FC Barcelona
79' Wissel Valencia Wissel Cenk Özkacar voor Peter Federico Valencia
79' Wissel Valencia Wissel Sergi Canós voor Diego López Valencia
80' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor João Cancelo FC Barcelona
82' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski  met assist van Ronald Araujo FC Barcelona 3-2
93' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski  FC Barcelona 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Valencia
Opstellingen Barcelona - Valencia
De opstellingen van Barcelona en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Valencia zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Valencia

Barcelona en Valencia treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Valencia in de Primera División vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Valencia slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 20
Winst Valencia 5
Gelijkspel 12
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 3e positie staat, terwijl we Valencia terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.